ATM’si olmayan otogar olur mu?

ATM’si olmayan otogar olur mu?

Birçok otogarda ihtiyaç olduğu halde hiçbir banka’nın ATM sistemi yok. Bu sıkıntılardan birini de biz Edirne otogarında yaşıyoruz.

Edirne’deki otogarda hep şikâyet alıyoruz. “Neden sizin otogarınızda bir ATM sistemi yok” diyorlar.

Ben buradan Edirne’deki tüm banka müdürlerine, Edirne Valisi’ne, Edirne belediye başkanına, Trakya üniversitesi rektörlüğüne sesleniyorum. En çok şikâyeti de öğrencilerden alıyoruz. Edirne otogarına acilen ATM sisteminin konulması gereklidir ve elzemdir.

İnsanların tümü meyhaneye, kahveye, camiye gidemeyebilir. Ama insanların çoğu bir şehirden, başka bir şehre gitmek için otogara uğrar. Son zamanlarda bankalar dağlara, taşlara ATM koymasına rağmen, bizimde yıllardır birçok banka müdürüne konuyla ilgili sıkıntılarımızı ve yolcuların bu konudaki beklentilerini iletmemize rağmen her ne hikmetse Edirne otogarına hiçbir banka ATM koyma zahmetine katlanmadı.

Hâlbuki otogarda ATM’nin olmaması Edirne’deki tüm bankaların ayıbıdır. Personelimiz, her gün yüzlerce kez sorulan ATM’ler nerede? Bir otogar’da ATM olmaz mı? sorularıyla bunaldı. Her gün 5-6 bin kişinin öyle veya böyle otogara yolu düşüyor. Eğer sorun güvenlik meselesiyse, otogarımız jandarma birimleri tarafından günün 24 saati korunmakta ve kollanmaktadır. Herhangi bir güvenlik zaafı yoktur.

Konunun değerlendirilip, en kısa zaman zarfında bankaların ATM’lerinin otogar içine yerleştirilmesi gerekmektedir.

Salim ALTUNHAN
Trakya Otobüsçüler Derneği Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.