ATSO Dış ticaret ve Devlet Destekleri konulu toplantı düzenledi

ATSO Dış ticaret ve Devlet Destekleri konulu toplantı düzenledi

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Genel Sekreterliği iş biriliğiyle “Dış ticaret ve Devlet Destekleri” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

ATSO toplantı salonunda düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katılan; DKİB Mevzuat, Teşvik ve Uygulama Şube Müdürü Ekrem Altun, dış ticaret ve devlet destekleri konusunda katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu.

Bavul ticaretinde büyük artış var”

Toplantıda bir konuşma yapan Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel; Oda olarak ihracatın Artvin ekonomisine katkılarını önemsediklerini ifade ederek, bölgede Sarp Sınır kapısının açıldığı 1988 yılında bavul ticareti ile başlayan ihracat ve ithalatın, bugün milyon dolarları aştığını ifade etti.

Türkiye’nin ihracatta 2023 hedeflerine de değinen Başkan Özel; “Gürcistan sınırımızda aktif bir sınır kapımız var. Önümüzdeki süreçte Muratlı sınır kapısının da açılmasıyla birlikte İlimiz ihracatta daha çok ön plana çıkacaktır. Bizlerde buna hazırlıklı olmalıyız. Çünkü ülkemizin 2023 hedefleri vardır, bu hedeflerin içinde 500 milyar dolar ihracat planlanıyor. Bizlerde Artvinli iş adamları olarak bu pastadan pay alabilmek için gerekli bilgi ve donanıma sahip olmamız lazım” dedi.


İhracatla ilgili konular toplantıda dile getirildi

DEİK Şube Müdürü Ekrem Altun toplantıda yaptığı sunumda; İhracat nedir, kimler yapabilir, nasıl yapılır, nasıl destek alınır, özel faturalı ihracat nasıl yapılır ve devletin ne tür destekleri vardır gibi konu başlıklarında önemli bilgilendirmelerde bulundu. Ayrıca, ihracatçılar tarafından yurt dışında açılacak mağaza, showroom, depo gibi yerlere kira destekleri ile ihracatın geliştirilmesine yönelik tanıtım, pazar araştırma, fuar ve hammadde ithalatı gibi çeşitli konularda uygulanan destekler hususunda katılımcılara bilgiler verdi.

Oda üyeleri, iş adamları ve Artvin Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin katıldığı toplantıda, ihracatın aşama aşama nasıl gerçekleştirilebileceğini de detaylı bir şekilde anlatan Ekrem Altun, toplantının son bölümünde katılımcıların açıklanan konularla ilgili sorularını da yanıtladı. Hayati AKBAŞ/ ARTVİN

www.tasimacilar.com


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.