Automechanika 9-12 Nisan’da TÜYAP'ta

Automechanika 9-12 Nisan’da TÜYAP'ta

Automechanika İstanbul (Uluslararası Otomotiv, Üretim, Dağıtım ve Tamir Fuarı) 9-12 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği’nin (TAYSAD) hem resmi destekçi hem de katılımcı olarak yer alacağı fuarda otomotiv tedarik sanayinde faaliyet gösteren yerli üreticilerle dünya otomotiv sektörünün temsilcileri bir araya gelecek.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Automechanika İstanbul, TAYSAD’ ın resmi desteği ve katılımıyla 9 Nisan 2015 Perşembe günü, TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açıyor. Geçtiğimiz yıl, bir önceki yıla oranla yüzde 10 artış ile 40 ülkeden bin 475 katılımcı ve 123 ülkeden 44 bin 469 ziyaretçiyi ağırlayan Automechanika İstanbul, bu yıl bin 600’ün üzerinde katılımcıyı ağırlayacak. Fuar ile ilgili açıklamalarda bulunan TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, “Toplamda 14 ülkede gerçekleştirilen 14 organizasyonun oluşturduğu geniş, ve kapsamlı bir ağa sahip olan Automechanika İstanbul, katılımcı firmaları yeni pazarlara ulaştırması, yeni ulusal ve bölgesel ziyaretçi gruplarıyla temasa geçmelerini sağlaması açısından uluslararası arenada stratejik bir öneme sahip” diye konuştu.

Türkiye, otomotivin sektörünün parlayan yıldızı olacak!

Otomotiv sektörü açısından Türkiye’nin stratejik önemine vurgu yapan Dr. Mehmet Dudaroğlu, “Ülkemizde 2001-2013 yılları arasında iki yılda bir gerçekleşen Automechanika İstanbul, 2013’ten bu yana her yıl gerçekleşiyor. İstanbul’un merkezi konumu ve ekonomik gelişime açık oluşundan hareketle yoğun ilgi gören fuar, Türkiye’nin, otomotiv sektöründe atılan adımlar sayesinde dünya liginin önemli oyuncuları arasına girdiğini gösteriyor” dedi.

Dr. Mehmet Dudaroğlu, “TAYSAD üyesi firmalar tarafından önemi iyi bilinen Automechanika İstanbul, tedarikçi firmalarımızın daima ilgi odağı oldu. Automechanika İstanbul’un düzenlendiği ilk yıl, 11 TAYSAD üyesi fuarda katılım sağlarken, bugün bu sayı 50’nin üzerindedir. TAYSAD üyeleri için bu gelişme tesadüf değildir zira alanında önemli bir konuma ve üne sahip olan Automechanika, üyelerimizin küresel pazarlara ve müşterilere ulaşmasında yıllarca önemli rol oynamıştır. Ülkemizin özellikle 1990’lı yıllarda başlatmış olduğu ihracat seferberliğine önemli katkılar sağlamıştır. Bu İmkânların bölgesel olarak Türkiye‘ye aktarılması ve benzer bir platformun İstanbul‘da kurulması hem sektörümüz hem de ülkemiz için önemli fırsatlar getirmiştir” diye konuştu.   

 

automechanika-afis.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.