Avusturalyalı öğrenciler Allison ile daha güvenli

Avusturalyalı öğrenciler Allison ile daha güvenli

Güney Avustralyalı çocuklar, Allison şanzımanlı Daewoo okul otobüslerinin yeni filosu sayesinde, daha güvenli ve daha konforlu bir yolculuğun keyfini çıkartıyorlar.

Otomatik donanımlı Daewoo okul otobüslerinin yeni filosunun, Haziran 2012’den beri Güney Avustralya Çocuk Gelişimi ve Eğitim Departmanı’nda (ÇGED) hizmet verdiği belirtildi. ÇGED, öğrencilere daha güvenli bir yolculuk sağlamak için tüm yeni okul otobüslerinin otomatik şanzımanlarla donatılmasının gerekli olduğunu ifade etti.

Lan Campbell, Asia Motors/Daewoo Avustralya Otobüsleri Genel Müdürü’ne göre, otomatik şanzımanlar, okul otobüsü sürücülerinin konsantrasyonlarını arttırıyor ve aracı daha güvenli kullanmalarını sağlıyor. Bu şekilde sürücüler yola ve öğrencilere odaklanırken, daha uzun hizmet süresi ve daha üstün araç verimliliği sağlanarak işletme maliyetleri minimuma indiriliyor.

Campbell; “Güney Avustralya’nın, okul otobüs tercihlerinde manüel şanzımanlı otobüslerden uzaklaşarak tam otomatik şanzımana yönelmesinin nedeni, sadece üstün güvenlik unsurlarını sunması değil aynı zamanda yolcular için gelişmiş konfor sağlamasıdır” dedi.

Ayrıca Campbell “Tam otomatik şanzımanlı otobüslerde debriyajın eskimesi gibi bir problem olmadığından, bakım ve onarım gerekliliği çok daha aza indirgeniyor. Aktarma organlarında vites değişimi daha kolay ve yumuşak olduğu ve parçalara dokunma gerekliliği doğmadığı için filtre sadece üç yılda bir değişiyor” diye de ekledi.

Daewoo Otobüs Avustralya'nın, Koreli şasi üreticisi tarafından üretilen otomatik şanzıman seçeneği bulunmasına rağmen özellikle Allison şanzımanları tercih ettiğini belirtti. Şirket, Avustralya’ya Daewoo ithalatını yapmaya başladıktan sonraki yedi yıl içerisinde 300’den fazla Allison tam otomatik şanzıman donanımlı otobüs teslim etti.

Campbell açıklamasında; “Uzun bir süre önce ithalatçı olarak, sadece otomatik şanzımanlı otobüslerin ithalatlarını ve satışını yapacağımıza dair bir karar aldık. Birçok marka seçeneğimiz olmasına rağmen her zaman tercihimizi Allison’dan yana kullandık. Allison’ın sağladığı üstün servis ve teknik desteği deneyimimizi göz önünde bulundurduğumuzda, aslında Allison’ın tek seçeneğimiz olduğunu anlıyoruz” dedi.

Campbell, “Gerçek şu ki, özelliklerinden dolayı Allison’a çok güçlü bir müşteri talebi var. Otobüsler hizmete başladığı andan itibaren işletmeciler, Allison şanzımanların sunduğu avantajları ve faydaları takdir etmeye başlıyor” diye ekledi.

Tüm Güney Avustralya ÇGED otobüslerinde Daewoo turbo dizel motorları, Allison T280R Serisi, altı vitesli tam otomatik şanzıman ile donatılıyor. Toplamda dokuz adet 57 koltuklu ve altı adet 47 koltuklu okul otobüsleri bölgede hizmet vermeye devam ediyor.


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.