Avusturyalı lojistik devi Gebrüder Weiss İstanbul’da şube açtı

Avusturyalı lojistik devi Gebrüder Weiss İstanbul’da şube açtı

Avrupa’nın en büyük nakliye ve lojistik firmalarından biri olan Avusturya merkezli Gebrüder Weiss, İstanbul’da şube açtı.

Dünya’nın önde gelen lojistik firmalarından biri olan Avusturya merkezli Gebrüder Weiss, Türkiye’de şirket kurdu. Yaklaşık 6 bin çalışanı, kendisine ait 162 şubesi ile Avrupa’nın ünlü lojistik firmalarından biri olan Gebrüder Weiss, Türkiye’deki ilk şubesini İstanbul’da faaliyete geçirdi. Gebrüder Weiss Türkiye, kara taşımacılığı, çok modelli lojistik çözümler ve Deniz ve Hava taşımacılığı alanlarında hizmetler sunacak. Gebrüder Weiss yetkilileri Türkiye’nin sahip olduğu yüksek ekonomik potansiyel nedeniyle bu pazara girme kararı aldıklarını söyledi.

Kara taşımacılığının başına Mişel Yakop, Deniz ve hava taşımacılığının başına Rıdvam Demirhan geldi

Gebrüder Weiss, kara taşımacılığının başına Mişel Yakop’u, Deniz ve Hava taşımacılığının başına ise Rıdvan Demirhan’ı getirdi. Liderlik modeliyle yeni şubelerinin çok yönlü yapısını vurgulamak ve ileriye taşımak istediklerini belirten Yakop, ‘’Türkiye’nin sahip olduğu yüksek ekonomik potansiyeli görüyor ve aynı zamanda tam kapsamlı lojistik hizmet işinde başarılı bir konumlandırma için iyi fırsatlar olduğunu düşünüyoruz’’ şeklinde konuştu.

Güneydoğu Avrupa ve Kafkasya arasındaki coğrafi boşluk dolacak

GW Türkiye şubesinin Kafkasya ve Yakın Doğu’ya bir köprü olacağının altını çizen Güney-Doğu Avrupa / BDT Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Müdürü Thomas Moser, Türk üreticiler 2008 yılında yaşanan son küresel kriz esnasında güçlü bir şekilde Yakın Doğu’ya yönelerek krizin olumsuz ekonomik etkilerini daha hafif bir şekilde atlattıklarını belirtti. Nakliye sektöründeki Türk öncülerinin knowhow’ları bu vesileyle Doğu’ya doğru büyüme gösterdiğini ifade eden Moser, ‘’ GW bu network üzerine de yapılandırmaya gidecek. GW’nin İstanbul’daki şubesinin, Gürcistan’da 2013 yılının sonbaharında açılışı yapılan lojistik terminali ile Güneydoğu Avrupa ve Kafkasya arasındaki coğrafi boşluğu dolduracağını düşünüyorum’’ şeklinde konuştu. 

10 büyük konteyner limanından biri Türkye’de

Türkiye / Kafkaslar Hava ve Deniz Bölge Müdürü Vojislav Jevtic ise Türkiye’nin dış ticaret hacmi 2023 yılına kadar 500 milyar dolara yükseleceğini ifade ederek, 10 büyük konteyner limanı inşa edileceğini söyledi ve bu limanlardan biri mutlaka dünya çapındaki ilk 10′da yerini alacağına kesin gözüyle baktıklarını söyledi.

 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.