Azerbaycan kotası 35.000'e yükseldi

Azerbaycan kotası 35.000'e yükseldi

8 – 9 Aralık 2015 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye – Azerbaycan Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısında Türk Heyetine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Yılmaz Başkanlık yaptı.

 Toplantıda heyetler, ikili ve transit taşımalarda kullanılan ve kotası 30.000 adet olan belge sayısının 2016 yılı için 35.000 adete yükseltilmesi konusunda anlaşma sağlanarak, 2.000 adet olan 3.ülke belge kotasında herhangi bir değişiklik olmadan ve belge sayısı 2016 yılı için aynı kaldı.

 Toplantıda ayrıca, Türk taşımacılarının Azerbaycan’a ve Azerbaycan üzerinden yaptığı taşımalarda karşı karşıya kalınan, geçiş ücretlerinin yüksekliği, sınır geçiş noktalarındaki çalışma saatleri ve uzun süreli beklemeler, ağır tonajlı ve gabari dışı taşımalar ile ADR kapsamındaki taşımalarla ilgili yaşanan sorunlar dile getirilmiş ve sorunların çözümü hususunda destek talep edildi.
 
Toplantıya UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, UND Trabzon Bölge Temsilcisi Hakan Demircan ve UND Anakara Bölge Temsilcisi Nejla Albayrak katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.