Bahçeşehir Üniversitesi, Takograf Eğitim ve Araştırma Merkezi’ni kurdu

Bahçeşehir Üniversitesi, Takograf Eğitim ve Araştırma Merkezi’ni kurdu

Takograflar konusunda hizmet alınabilecek, bağımsız bir eğitim kuruluşu hayata geçti.

AETR sözleşmesi’ne göre; nakliye şirketleri, yükü taşınan şirketler, forwarderlar, taşıma müteaahhitleri ve alt taşıma müteaahitleri, tur operatörleri ve sürücü ajansları yaptıkları sözleşmelerde AETR kurallarının ihlalini önleyici hususlara riayet etmek zorundadır. Yine Karayolları Trafik Kanununa göre firmalar, sürücüleri kurallar ve takograf kullanımı konusunda eğitmek ve bilgilendirmek zorundadırlar.

Bu güne kadar sektör, bu konularda, takograf üreticileri ve onların servislerine bağımlı durumda idi. UND gibi sektörel dernekler, zaman zaman düzenledikleri eğitimlerle ihtiyaca cevap vermeye çalışıyordu. Bahçeşehir Üniversitesi, bu ihtiyaca cevap vermek için Ulaştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde bir ‘’Takograf Eğitim ve Araştırma Merkezi’’ kurma çalışmasını tamamladı.

4 Ocak 2014 tarihinde başlayacak olan eğitimler, bu konuda kendini geliştirmek isteyen meslek gruplarına yönelik olarak ve farklı içerikte yapılacaktır. Eğitimler, 2-3 kişiye bir takograf simülatörünün tahsis edildiği 16-20 kişilik dersliklerde düzenlenecektir.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.