Bakan, Mısır İle Türkiye Arasındaki Ticaretin Durduğuna Dair Söylentileri Yalanladı

Bakan, Mısır İle Türkiye Arasındaki Ticaretin Durduğuna Dair Söylentileri Yalanladı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Mısır ile Türkiye arasındaki deniz ticaretinin durduğu veya yavaşladığına ilişkin söylentilerin doğru olmadığını bildirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Yazıcı, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakan Yazıcı, Oda Başkanı Zaroğlu ve Yönetim Kurulu üyelerine yeni görevlerinde başarılar diledi. Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi'den Reyhanlı'da yaşanan patlama sonrasında kentin durumu ile ilgili bilgi aldı. Bakan Yazıcı, faillerin yakalanması ve cezalandırılması, Reyhanlı halkının yaralarının sarılmasının en büyük temennileri olduğunu kaydetti.

Yazıcı: ‘Cilvegözü Gümrük Kapısı yenilenecek’

Suriye'de yaşanan olaylara da değinen Yazıcı, taşımacılık, nakliye ve ticaretle uğraşan vatandaşların bu süreçten olumsuz etkilendiğini belirtti. Türkiye-Suriye sınırında bulunan Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda güvenlik amacıyla yeni önlemlerin alındığını, sınır ticaretinin ara bölgede yapıldığını ifade eden Bakan Yazıcı, "ara bölgede oluşturduğumuz ikinci bir kontrol noktası var. Güvenlik önlemi açısından Suriyeli vatandaşlarımızla olan ticari faaliyetlerimizi burada gerçekleştiriyoruz" ifadesini kullandı. Bakan Yazıcı, Cilvegözü Gümrük Kapısı'nın Yap-İşlet-Devret modeliyle yenileneceğine işaret ederek, böylece Türkiye-Suriye arasındaki ticari faaliyetlerin daha güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini kaydetti.

Mısır’a RO-RO seferleri başlayacak

Mısır'a RO-RO seferlerinin durdurulduğu şeklindeki haberlerin de doğru olmadığına dikkati çeken Yazıcı, şu bilgileri verdi: "Mısır ile aramızdaki RO-RO taşımacılığının büyük bir kısmı Mersin ve İskenderun Limanlarından gerçekleşmektedir. Mersin Limanı'ndan yapılan RO-RO seferleri, yurt içi serbest piyasa ekonomisinden kaynaklanan rekabetten dolayı, tamamen tercihen İskenderun Limanı'na kaymış durumda. Bunun haricinde Mısır ile Türkiye arasındaki deniz ticaretinin durduğu veya yavaşladığı ile ilgili söylentiler doğru değildir."

www.tasimacilar.com 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.