Bakan Yıldırım, Bulgar Yetkililerle İstanbul’da Görüşecek

Bakan Yıldırım, Bulgar Yetkililerle İstanbul’da Görüşecek

Bulgaristan’da Türk nakliyecilerinin yaşadığı skandal boyuttaki gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Bulgaristan’da Türk araçlarına yapılan denetimlerin arttırılması ve yüklü miktarda kesilen cezalar Türk nakliyecilerini isyan ettirdi.

Bulgar yetkililerce giriş ve çıkışta diğer ülkelere uygulanmayan teknik donanımlardan, taşıma evraklarına kadar her türlü kontrollerle 1.500 ile 2.000 EURO arasında yüksek cezalara maruz kalması sonucunda Türk TIR şoförleri Bulgaristan’a girmeyi reddetmesiyle Kapıkule ve Hamzabeyli gümrük kapıları her iki yönde TIR geçişlerine kapatıldı.

Toplantı sonuçlanıncaya kadar ceza yazılmayacak

Bulgaristan'da yaşanan haksız cezalar için Türk nakliyecilerinin onurlu bir duruş sergilediklerini aktaran Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Bulgaristan’da yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın devreye girdiğini, Bulgar yetkilileri aradığını ve kalıcı çözüm için 11 Ekim Cuma günü İstanbul'da bir toplantı yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi. Görüşmeden önce Türk nakliyecilerini yakından ilgilendiren bir diğer önemli gelişme ise, toplantı sonuçlanıncaya kadar ceza yazılmaması kararlaştırıldı.

UND, ceza makbuzlarını istiyor

Ayrıca UND’den yapılan açıklamada ‘07.10.2013 tarihinden bu yana Bulgaristan'da araç kontrolleri sıkılaştırılmış bir şekilde yapılmakta ve Türk araçlarında özellikle bir ihlal aranarak cezalar yazılmaktadır’ denilerek, bu ceza tutanaklarının UND tarafından Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı'na ulaştırılmasının, Bakanlığın bu konudaki mücadelesine güç katacağı bildirildi. UND yetkilileri açıklamanın sonunda ‘bu sebeple, son iki günde alınan cezaların tutanaklarının acil olarak Derneğimize iletilmesi önem arz etmektedir’ diyerek, Türk nakliyecilerine önemli bir duyuruda bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.