Bakan’a Teşekkür, Bariyerler ve Bilim, Yol Felaketlerimizi Karayolcudan Dinlemek

Bakan’a Teşekkür, Bariyerler ve Bilim, Yol Felaketlerimizi Karayolcudan Dinlemek

Önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım’a gecikmiş teşekkürümüzü sunalım: Şehirlerarası yollara EDS uygulamasını açıklamıştı. (08 Mayıs 2013, 4.K.yolu Trafik Güvenlik Sempozyumu Ankara.)

Gerçi, TOFED Genel Kurulu çıkışında ayaküstü ifade etmeye çalıştım, ama kalabalıkta iletişim tamamlanamamış olabilir.) Bunu yıllardır savunanlardandık, çok sevindirici bir haber oldu. Bakanımıza bu konuda danışmanlık eden herkese de teşekkürler.

Bariyerler ve Bilim,

Anılan son sempozyumda TOFED Genel Başkanı Sayın Mehmet Erdoğan’ın bildirisini de ben sunmak durumunda kalmıştım. Çok alkışlar alırken, bazı katılımcı/dinleyici değerli şahsiyetler –her yere bariyer- tezimize karşı çıkmışlar, eleştirel sorular da sormuşlardı. Modern ülkelerde çok yaygın olduğunu söylesek de; “-Hele bir de konu bilimcilerine sorun, bilgileri bizimle de paylaşın…” demişlerdi.

Bu alandaki herkesin tanıdığı Prof. Dr. Sayın Mustafa Ilıcalı ile konuyu görüştüm. Genel olarak tezlerimiz doğrulandı, EN 1317 Standardı referans gösterildi. (Karayollarımızın, Uluslararası Standartları alırken, kendi kafalarına göre bazen değiştirmeler yaptıklarını da, bir başka katılımcının bir bildirisinden üzülerek öğrendik. Bunu da paylaşalım. Karayollarımızda yapılan her iş, üretim bilimsel değil, ne yazık ki… Aşağıda başlayan yazımız, o bildiridendir, çarpıcı yerleri alıntılanacaktır.)

Yol Felaketlerimizi Karayolcudan Dinlemek (!)

Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumlar çok yararlı oluyor. Bana da çok katkısı oldu. Düzenleyenlere ve katkıda bulunan herkese, TC olarak hepimiz borçluyuz. Ben, teşekkürlerimi sunuyorum. Sunulan çok değerli bildirilerden biri, projeci bir Karayolları mühendisi gözüyle; bazı kafalara zorla yapıştırılmış şapkaları düşürüyor, gerçekleri ve yapılması gerekenleri gözler önüne koyuyor. Önümüzdeki haftadan itibaren, -yer sorunumuzdan- en önemli yerlerini özetleyeceğim, değerli yazardan hoşgörü diliyorum. Ahmet TÜRKOĞLU

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.