Bakanlık, sınır kapısında duruma el koydu

Bakanlık, sınır kapısında duruma el koydu

Son günlerde sınırda baş gösteren eylemler ve yıllardır Türk nakliyecilerinin çeşitli sebeplerle sıkıntılı süreçler yaşadığı sınır kapıları ile ilgili bakanlık alternatif çözüm yolları arayışında.

Konu ile ilgili olarak Gümrüklerden Sorumlu Bakan Hayati Yazıcı, Pazarkule Sınır Kapısı’nda yerinde incelemelerde bulundu, Pazarkule Sınır Kapısı’nın pek yakında TIR geçişine açılabileceğinin müjdesini verdi.

Geçtiğimiz günlerde Bulgar taşımacılarının, Bulgaristan-Türkiye sınırındaki Kapitan Anderevo Gümrük kapısında yaptığı eylemin ardından bu kez de Bulgar taşımacılar, Kapıkule-Kaptan Andrevo ve Hamzabeyli Lesova kapılarında ‘yol kapama eylemi’ başlatmıştı. Türk nakliyecilerinin oluşan uzun kuyruklarda yaşadığı mağduriyet bir kenara, ihracatımıza da ciddi darbe indiren Bulgar nakliyecilerinin yaptıkları bu eylemler bakanlık gündemine girdi.

Bakanlıktan müjdeli haber

Konuyla ilgili yerinde incelemelerde bulunan, Gümrüklerden sorumlu Bakan Hayati Yazıcı Pazarkule Sınır Kapısı ile ilgili olarak önemli bir müjdeli haber verdi. Son dönemde sınırda yaşanan gerginliklerle önemi bir kez daha artan Pazarkule Sınır Kapısı’na yönelik taleplerin arttığına dikkat çeken Bakan Hayati Yazıcı yaptığı inceleme sonrasında Pazarkule hakkında nihai kararı verecek.

Pazarkule Sınır Kapısı ile ilgili benzer talepler daha önce de gündeme yansımış ve yaşanan sıkıntılar uzun zaman kamuoyunda tartışılmıştı. Fakat çok tartışılan bu konuyla ilgili bugüne kadar somut bir adım atılmamıştı.

Pazarkule Sınır Kapısı’nın modernize edilmesi gündemde

Bakanlık ve yetkililer son dönemde yaşanan sıkıntılara karşılık alternatif yol ve çözüm arayışına girdi. Buna gore sınır kapısı olarak yeterli alt yapı ve modernaziyondan yoksun olan Pazarkule Sınır kapısının yeniden düzenlenerek restore edilmesi ve TIR trafiğine açılması bakanlık gündemine alındı. Bakan Yazıcı'nın açıklaması ile tekrar Edirne kamuoyunu harekete geçiren Pazarkule sorunu, hayata geçmesi halinde ithalat ve ihracata da ciddi anlamda katkılar sağlayacak.

Yunanistan'a gitmek için Kapıkule ve İpsala Sınır kapılarını kullanmak zorunda kalan TIR şoförleri Pazarkule'nin TIR trafiğine açılması ile büyük bir rahatlama yaşayacaklar. Mehmet ŞENOL / Edirne 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.