Bakanlıklar devreye girdi

Bakanlıklar devreye girdi

17 Şubat 2015 tarihinde iki ülke arasında ticaretin geliştirilmesi konusunda Rus muhatapları ile geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi.

Moskova’da Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım ve Ekonomi Bakanlığından kalabalık bir bürokrat grubu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme, Gümrük ve Ticaret, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ile Rusya ile iş yapan, yapmak isteyen iş adamları ve UND, iki ülke arasında ticaretin geliştirilmesi konusunda Rus muhatapları ile geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ana gündem maddeleri Türkiye ile Rusya arasında tercihli ticaret anlaşmasının hazırlanması ve her iki ülkenin milli paraları ile ticaretin yapılabilmesi üzerine oldu.
 
Toplantının ulaştırma ile ilgili bölümünde ise Ekonomi Bakanlıkları, prensip olarak taşımaların her iki ülke taşımacıları tarafından yapılması ve kotaların taşıma sayılarına göre arttırılması hususunda prensip kararı alındı.
 

UND ile ASMAP başkanlarının yakın tarihte gerçekleştireceği toplantıda iki ülke Ekonomi Bakanlıklarından da temsilcilerin bulunması ve bu görüşmede alınacak kararların desteklenmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

 Toplantıya UND'yi temsilen İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener katıldı.,

 

und-rus-turk-gecis-2.jpg

 

und-turk-rus-gecis-manset.jpg
 
 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.