Bakanlıktan taşımacılara destek

Bakanlıktan taşımacılara destek

Türkmenistan’dan dönüş yapan ve İran sınırlarında (Pol, Sarakhs ve Lütfabad sınır kapılarında) İran’a giriş yapmak üzere bekleyen ve mühürleme konusunda sorun yaşayan firmaların problemleri çözüme kavuşturuldu.

Bugün itibariyle, tüm sınır kapılarında transit geçiş yapmak üzere bekleyen Türk araçlarının “akaryakıt fiyat farkı ödenmeksizin” İran’a girişleri sağlandı.
 

Ancak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın muhatap kurumlarla yaptığı görüşmelerde, İran tarafının Türk araçlarına yönelik hassasiyet gösterilmesi gereken konularda hatırlatmaları bulunmakta. Buna göre;

  • İran-Türkmen sınırına gelen Türk araçlarının dolu mazot deposu ile sınır kapılarına gelmeleri, (az mazotla sınıra gelinmesi halinde, söz konusu mazotun İran’ı geçiş için yeterli olmayacağı gerekçesi ile sorun yaşanacağı)
  • Mühürleme tertibatının mutlaka araçlarda bulunması gerektiği (mühürleme tertibatı olmayan araçlar için sorun yaşanacağı) hususları özellikle hatırlatıldı.

Bu kapsamda, firmaların olası mağduriyetler ve cezai yaptırımlarla karşılaşmamaları amacıyla, bir kez daha araçların mühürlemeye uygun hale getirilmesi ve tam dolu mazot deposu ile sınır kapılarına gidilmesi hususlarına azami özenin gösterilmesi istendi.
 
UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği) konuya gösterdiği hassasiyet ve destekleri için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına teşekkür etti.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.