BALO, Demiryolları Taşımacılığında Rekor Kırdı

BALO, Demiryolları Taşımacılığında Rekor Kırdı

Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar AŞ’nin (BALO) tarihi bir rekorla hizmete başladı. Geçtiğimiz günlerde Manisa’dan hareket eden ilk tarifeli treni 4 günde Almanya’ya ulaştı.

Rifat Hisarcıklıoğlu, demiryolu taşımacılığında bir ilke imza atıldığına vurgu yaparak, şunları aktardı: ‘Manisa’dan kalkan bir trenin Münih’e 5 günde ulaşması imkânsızdı. Arkadaşlarımı motive etmek ve süreci hızlandırmak adına yükleri Manisa Münih arasını trenle 5 günde taşırız şeklinde bir açıklama yaptım. Törende bu açıklamayı yapıp yerime oturduğumda birçok arkadaşım 5 günde olmaz bu açıklamayı düzeltelim diye yanıma geldiler. Ama çok şükür Anadolu sanayicisinin alın teri ile ürettiği ürünleri 4 günde rekor bir süre ile Almanya’ya ulaştırdık. Tarihi bir rekora imza attık. Başta BALO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz ve Genel Müdür Hüseyin İşteermiş olmak üzere tüm ekibi kutluyorum’’ diyerek süreç hakkında bilgi verdi.

Diğer illerden de tarifeli seferler başlayacak

Hisarcıklıoğlu, demiryolu taşımacılığı tarihinde bir rekor olarak adlandırılan ve Anadolu’da üretilen malların Manisa’dan Almanya’ya 5 gün içinde taşınmasıyla yaşanan bu ilkin gerçekleşmesinde, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın büyük desteği olduğunu vurguladı. İşin Avrupa’daki ortağı Avusturya Demiryolları’nın katkılarının büyük olduğunu da belirten Hisarcıklıoğlu, ‘’Biz Manisa’dan veya başka bir ilimizden haftanın her günü Münih’e tren yollayacak kapasiteye geldiğimizde yani firmalarımız mallarını tren ile taşıtmaya başladığında 5 günde Almanya’ya ulaşabiliriz. Önümüzdeki haftadan itibaren İzmir, Manisa, Ankara ve Konya’dan tarifeli seferler başlayacak. Çok yakında Eskişehir, Gaziantep, Kayseri ve Denizli devreye alınacak. Bursa ve Balıkesir iş dünyasının yükleri Bandırma üzerinde sevk edilebilecek’’ dedi.

‘BALO Türk iş dünyasının şirketidir’

Konuşmasında ayrıca iş dünyasına demiryolu sistemini kullanmaları çağrısında bulunan Hisarcıklıoğlu, ‘’BALO, kesinlikle karayolu veya denizyoluna rakip değildir. Lojistik firmaları da bu sistemden faydalanmalıdır. Bireysel blok trenler çalıştırıldığında zarar edilebiliyor. Ve bir süre sonra tren seferleri iptal edilince demiryoluna güven azalıyor. Gelin yüklerinizi BALO’da birleştirin, BALO Türk iş dünyasının şirketidir’’ dedi.

Sistem Nasıl İşliyor?

BALO Projesi ile Anadolu’nun farklı şehirlerinde üretilen ürünler, lojistik merkezlerinde birleştirilerek blok trenlerle Bandırma’ya getirilecek. Yükler, buradan konteyner gemilerle Tekirdağ’a, oradan da tarifeli blok trenlerle Avrupa’ya taşınacak. Kombine taşımacılığa iyi bir örnek oluşturan bu modelle hem zamandan hem de taşıma ücretlerinden tasarruf edilmiş olacak. Ayrıca Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye gelecek yükler de yine benzer şekilde varış noktalarına ulaştırılacak. Öncelikli olarak haftada iki defa trenle Münih ve Köln’e yükler taşınacak. 2014 başında haftalık karşılıklı 5 blok tren olacak. Tekirdağ’dan itibaren yüklerin taşınması için Avusturya Demiryolları ile işbirliği imzalandı. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.