Bar Limanı ihalesinde imzalar atıldı

Bar Limanı ihalesinde imzalar atıldı

Global Liman İşletmeleri Karadağ’ın Bar Limanı’nın halka açık olmayan yüzde 62’lik hissesini özelleştirme yoluyla aldı.

Global Liman İşletmeleri, Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik İşletmeleri Bakanlığı ile Karadağ Liman İdaresi tarafından düzenlenen ihale sonucunda Karadağ'ın Bar şehrinde bulunan genel yük ve kargo terminalinin 30 yıl boyunca onarım, finansman, işletim ve bakım hakkını kazandı. Bar Limanı özelleştirmesiyle Global Liman İşletmeleri, ilk kez yurtdışında bir limanın işletmesini almış olurken bir Türk şirketinin yurtdışında çoğunluk hissesine sahip olarak işlettiği ilk liman olma özelliğini de taşıyor.

Bar Limanı’nın Global Liman İşletmeleri portföyüne katılmasıyla limancılıkta yeni bir döneme girdiklerini belirten Global Liman İşletmeleri CEO’su Saygın Narin, Böylelikle, bölgenin sayılı ticari liman işletmecilerinden biri ve 3.5mn yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük kurvaziyer limanı olma yolundaki hedeflerinde düğmeye bastıklarını ifade ederek “Bugüne kadar limancılıkta organik bir büyüme benimsedik. Türkiye’de işlettiğimiz limanlarımızda verimlilik, sistem ve pazarlama süreçlerini yeniledik. Üç limanımızın birbiri arasındaki entegrasyonunu da tamamladık. Bu süreçlerin ardından inorganik büyümeye odaklandık. Yurtiçi ve yurtdışında yeni limanları da portföyümüze eklemek istiyoruz. Bu strateji çerçevesinde Bar Limanı’nın yüzde 62 hissesini aldık; yeni liman alımları da yolda” dedi.

Bar Limanı’nın 400.000-450.000 metrekarelik alanında 35.000-40.000 konteynır elleçlendiğini belirten Narin, bir takım alt yapı çalışmalarının sonucunda bunun 1mn konteynere kadar çıkabileceğini söyledi. 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.