Başbakan Erdoğan’dan Trabzon TSO’ya ziyaret

Başbakan Erdoğan’dan Trabzon TSO’ya ziyaret

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TTSO'yu ziyaret etti. Doğu Karadeniz'i kalkındıracak dev projelere onay verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ziyarette bulunduğu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda kendisine sunulan yatırım projelerini onayladığını söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ve Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Başkanlık Divanı toplantıya katıldı. Toplantıda TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu Trabzon ekonomisi ile ilgili hazırlamış olduğu projeleri tek tek Başbakan'a sundu. Sunumda, her bir proje takdim edilirken Başbakan'ın da görüşleri alındı. Başbakan özellikle aşağıda sıralanan projeleri inceleyerek her türlü desteği vereceğini söyledi.

Hacısalihoğlu, Trabzon ve bölgenin sanayi altyapının kurulması konusunda Arsin Organize Sanayi Bölgesi önünde Endüstri Bölgesi kurulmasını dile getirdi. Karadeniz bölgesinin dağlık yapısından dolayı, buralarda OSB'lerin kamuya üç kat pahalıya mal olduğunu, aynı şekilde yatırımcıya da üç kat pahalıya mal olduğunu görüşünü paylaştı ve yatırım adalarının yapılmasını önererek bu konuda hazırlanan projeyi takdim etti. Başbakan Erdoğan projeyi desteklediğini açıkladı.

Hacısalihoğlu, Trabzon'da 2,5 yıldan beri kurulması planlanan lojistik merkezinin tek başına bir lojistik merkezi değil aynı zamanda endüstri bölgesi ile bir bütün olduğunu ve bunların her ikisinin de bölgenin ekonomisini geliştireceğini ve aynı şekilde ülke ekonomisine katkı vereceğini dile getirdi. Projeyi inceleyen Başbakan Tayyip Erdoğan, bu projelerin gerekli altyapı çalışmasının yapılması talimatlarını verdi. Hayati AKBAŞ / Trabzon 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.