Batum’dan Rize Belediye Başkanı’na ziyaret

Batum’dan Rize Belediye Başkanı’na ziyaret

Batum Belediye Başkanı Robert Chakhaıdze Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’yı makamında ziyaret etti.

Acara Özerk Cumhuriyeti Başkenti Batum’un Belediye Başkanı Robert Chakhaıdze yapmış olduğu Rize seyahatinde Belediye Başkanı Halil Bakırcı’yı makamında ziyaret etti. “Komşuluk ilişkilerimiz dünyaya örnek”
Uzun zamandır Rize’ye gelmeyi düşündüğünü ifade eden Başkan Chakhaıdze; “Yoğun programım nedeniyle Rize’ye gelmek bugüne kısmet oldu. İnsanlarımız iki şehir arasında sık sık seyahatler gerçekleştiriyor. Rize ve Batum şehrimiz her geçen gün daha çok gelişiyor. Özellikle Rize’de yapılanları, çalışmaları örnek alıyoruz. Komşuluk ilişkilerimizin güçlü olmasıyla dünyaya örnek oluyoruz. Sizleri de şehrimizde misafir etmekten onur duyarız” dedi. “Sağlam adımlar ile doğru yönlendirmeler yapmalıyız”
Başkan Chakhaıdze yi makamında ağırlamaktan memnuniyet duyan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; “Batum ve Rize tarihte iç içe olmuş iki şehirdir. Bugüne kadar her iki şehrin vatandaşları arasında ki sağlam dostluğu herkes bilmektedir. Batum da özellikle geniş alanların olması Türk yatırımcılarımızı cezp etmektedir. Turizm anlamında önemli iş birliği yaparak sağlam adımlar atmamız lazım. İki şehrin belediyeleri olarak ticari anlamda doğru yönlendirmeler yaparsak bundan ilerde torunlarımızın da faydalanacağına inanıyorum” dedi. Hayati Akbaş-Rize www.tasimacilar.com 02.05.2012/13:18