Batumi Expo 2012 Fuarı’nda Trabzon tanıtıldı

Batumi Expo 2012 Fuarı’nda Trabzon tanıtıldı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Acara Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Batum’da düzenlenen “Batumi Expo 2012” Uluslararası Turizm Fuarı’nda “Trabzon Tanıtım” standı açtı.

Bu yıl 5. kez düzenlenen fuarda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortak stant açarak ilin tanıtımını gerçekleştirdi. Gürcistan ’un üç özerk bölgesinden biri olan Acaristan’ın Başkenti Batum’da açılan fuara Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, İran, Ukrayna, Ermenistan, Polonya, Litvanya başta olmak üzere birçok ülkeden katılım sağlandı. Toplam 84 firmanın yer aldığı fuarın açılışını Acaristan’ın Başbakanı Başkanı Levan Varshalomidze yaptı. Trabzon Tanıtım standına yaptığı ziyarette Başbakan Varşalomidze’ye TTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Özcan İlarslan, Tolga Avcı ve kültür müdürlüğü görevlilerince Trabzonspor’un Keşan fuları armağan edilerek boynuna takıldı. Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Engin Arıkan’ında ziyarete eşlik etti. "Gelişmeler Doğu Karadeniz'i olumlu etkileyecek"
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özcan İlarslan, Acaristan Özerk Bölgesi’nin son dönemde turizm sektöründe başlattığı yapılanma ile dikkatleri çektiğini belirtti. Başkent Batum’un hızla gelişmesinin bölgenin turizm acısından cazip hale gelmesini etkileyeceğini ifade ederek bu gelişmelerin Türkiye’yi ve özellikle Doğu Karadeniz’i de olumlu yönde etkileyeceğini vurguladı. Türkiye’den THY, Trabzon’dan Avrasya Üniversitesi gibi kurumlarında tanıtımda bulunduğu Batumi Expo 2012 fuarına Sinop, Artvin, Samsun ve Bitlis Turizm İl Kültür Müdürlükleri de katıldı. Trabzon Tanıtım Standında, TTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Özcan İlarslan, Tolga Avcı, Oda Ticaret Müdürü Sabri Küçük, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Fuat Yılmaz, müdürlük çalışanlarından Hasan Hacıahmetoğlu, Kemal Güner Trabzon Standını ziyarete gelen konuklara bölgenin tanıtımını yaptılar. Hayati Akbaş/Batum www.tasimacilar.com 08.05.2012/15:50