Bautek İnşaat, Saras’a A Sınıfı Depo Yapıyor

Bautek İnşaat, Saras’a A Sınıfı Depo Yapıyor

Tırsan grup şirketlerinden Bautek İnşaat A.Ş., Saras Lojistik firması için Tuzla Orhanlı’da 27.000m² arsa üzerine bir depo alanı yapmak için çalışmalarına hız verdi.

Depo inşaat alanında gerçekleştirilen toplantıya Tırsan Treyler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Saras Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aras ve Bautek İnşaat A.Ş. Genel Müdürü Esin Esiner, Triosped Uluslararası Taşımacılık Firma Sahibi Tamer Dinçşahin’in de katılımı ile toplantı gerçekleştirildi.


“Bautek İnşaat A.Ş. Lojistik Depo İnşaatında Uzman”
Tırsan Treyler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu Bautek İnşaat A.Ş.’nin 1996 yılında kurulduğunu belirterek 16 yıldır inşaat sektöründe projelendirmeden anahtar teslimine dek uzanan her süreçte uluslararası standartlarda hizmet verdiğini söyledi. Nuhoğlu Bautek’in altyapı projelerinden üst yapı projelerine; fabrika ve lojistik tesislerden lüks konut projelerine; Tuv-Türk Araç Muayene istasyonları gibi spesifik projelere kadar pek çok projeye imza attığını ve son yıllarda yaptığı lojistik depolar ile depo inşasında uzmanlaştığını vurguladı. “Saras Yeni Deposu ile Geleceğe Yatırım Yapıyor”
Bautek İnşaat A.Ş.’nin Tırsan şirketler grubunun bir üyesi olduğunu belirten Nuhoğlu “Bautek, son yıllarda lojistik depo yapımında gerçekleştirdiği başarılı inşaat projeleri ile ön plana çıkmaktadır. Tuzla Orhanlı’da Saras Lojistik firması için yapılan depo projesi 2011 Ağustos’unda başlamıştır ve 2012 yılının Ağustos ayında tamamlanacaktır” ifadesini kullandı. Saras Lojistik’in sektörün önde gelen firmalarından biri olduğunu belirten Nuhoğlu “Saras Lojistiğin 27.000m² arsa üzerine 24.500m² kapalı alana sahip depo yatırımı büyük ve önemli bir yatırımdır. Bu yatırım Saras Lojistik’in yeni yatırımları ile istikrarlı büyümesini devam ettirdiğini göstermektedir” şeklinde konuştu. Saras Orhanlı’dan Sonra Hadımköy’de Depo Projesi Yapacak
300 çekici ve 600 treylerden oluşan filoya sahip olduklarını söyleyen Saras Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aras, Türkiye’de 8 noktada ve Avrupa’da 6 noktada lojistik faaliyetlerini yürüttüklerini açıkladı. 2012 yılında depo yatırımlarının öncelikli olduğunu belirten Turgay Aras benzer bir depo projesini Hadımköy’de de gerçekleştireceklerini vurguladı. Bautek, “Minimum Alanda Maksimum Depolama Hacmi Yaratıyor”
Saras lojistik deposunun bir lojistik firmasının ihtiyaç duyabileceği tüm fonksiyonları içerecek şekilde A sınıfı depo standartlarına uygun olarak projelendirildiğini açıklayan Çetin Nuhoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Depolama kapasitesi, işletme masraflarını minimize edecek ölçüde mükemmel bir seviyededir. Proje, uzun araç trafiğine ve manevra alanlarına imkan verecek oturum alanına sahip olup 2 ve 3 katlı olarak dizayn edilmiştir. Projede, modern bir depoda olması gereken tüm detaylar (forklift şarj odası, yük asansörleri gibi) düşünülmüştür. Kapı ve rampa sayıları yeterli ölçüde seçilmiştir. Bina aks ölçüleri, raflama sistemine uygun olarak seçilmiştir. Projede C30 kalitesinde beton kullanılmaktadır. Tüm bina, sıfır kotuna kadar betonarme; bu kottan sonrası ise çelik karkas yapılmaktadır. Çatıda ve cephede (yanmaz A1 sınıfı taş yünü dolgulu) sandviç panel kaplama kullanılmaktadır. Zemin ise aşınmaya karşı korumalı ve toz önleyici kaplama malzemesi ile kaplanacaktır. Depo inşaatı tamamlandıktan sonra 2 ay içinde raf gibi depolama teçhizatlarının montajı yapılacaktır.” www.tasimacilar.com 24.04.2012 / 13:20