Bayram Tatili yaklaşıyor Aman dikkat!

Bayram Tatili yaklaşıyor Aman dikkat!

Ramazan ayının bitmesi tatil döneminin başlamasını gündeme getirdi. Tatile çıkmadan önce Autodrom ve Continental tatilin daha keyifli geçmesi için bazı önerilerde bulundu.

Yaklaşan ramazan bayramı ile birlikte tatil telaşı da başladı. Bazıları yıllık izinlerini bayram dönemine denk getirirken, bazıları da birkaç gün bile olsa şehrin gürültüsünden kaçmak için farklı mekânları tercih ediyor. Autodrom ve Continental ise kendi araçlarıyla tatile çıkacaklar için bazı uyarılarda bulundu. Continental uzun yolda lastik kontrolüne dikkat diyor
Bayram tatilinde araçla yola çıkacak sürücülerin öncelikle trafik ışıklarına, kavşaklara, yokuşlara ve su birikintilerine yaklaşırken her zaman çok dikkatli olmaları ve bu gibi durumlarda hızlarını düşürmeleri gerektiğini belirten Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdürü Mehmet Akay yola çıkmadan önce lastiklerin mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Kalabalık aileler binek araçlarıyla yola çıktıklarında doğal olarak bagaj yüküyle birlikte taşıyacakları ağırlıkta artıyor. Ağırlığın artmasıyla lastiklerin havasının da normal standartlara göre artması gerektiğini söyleyen Akay, “İçerisindeki hava miktarı arttırılmış bir lastik, hem daha geç ısınarak hem de daha düşük yuvarlanma direnci sağlayarak, tatil yerine varana kadar, yol boyunca yakıt verimliliğini artırmaya da yardımcı olacaktır” dedi ve uygun hava basıncı kadar lastiklerin gidilecek yola da uygun olması gerektiğini sözlerine ekledi.


Autodrom’dan tatil öncesi uyarı!
Ülkemizde trafik kültürünün oluşumunu sağlamak ve sürüş kalitesini yükselterek, güvenlik bilincini en geniş şekilde yaymak amacı ile 2003 yılından bu yana hizmet veren Autodrom, özellikle bayram dönemlerinde trafik kazaları ve bu kazalardan kaynaklanan ölüm ve yaralanma oranlarının artmasına dikkati çekerek bayram tatili boyunca tüm sürücüleri dikkatli olmaya çağırıyor. Sürücülere yola çıkmadan önce gidecekleri güzergâh üzerindeki yol yapım çalışmaları ve hava durumu ile ilgili bilgi edinmesini öneren Autodrom, sürücülerin yola çıkmadan önce mutlaka yeterli uyku uyumuş olmalarını ve yasal araç kullanım sürelerine uyulması gerektiğini vurguluyor. Yola çıkmadan önce aracın bakımının yapılması, lastiklerin diş derinliğinin yeterli, hava basıncının tam olduğundan emin olunması da önemli hususlar içerisinde yer alıyor. Autodrom, sürüş öncesinde ve sonrasında ağır gelecek ve uyku getirecek yiyeceklerin yol güvenliğini olumsuz etkilediğinin altı çizilerek sürücülere hafif giysiler ve pedalları rahat hissedebilecekleri ince tabanlı ayakkabılar tercih etmelerini öneriyor. “Bugün Öğren, Yarın Yaşa”
Emniyet kemerinin önemine dikkati çeken Autodrom, araçtaki tüm yolcuların emniyet kemerlerini takması gerektiğinin önemle üstünde duruyor. Ayrıca çocuklu ailelerin araçlarında mutlaka çocukların yaşına ve boyuna uygun çocuk koltuğu bulundurmaları gerektiğini de vurguluyor. "Bugün Öğren, Yarını Yaşa" sloganı ile hizmet veren Autodrom hız limitinin aşılmaması gerektiğinin önemle üstünde dururken, kendinden emin sürücülere de “diğer sürücülerin her an hata yapabileceği olasılığını göz ardı etmeyin” uyarısında bulunuyor. www.tasimacilar.com 14:08.2012 / 16:38