Bayramda Birçok İlde Toplu Taşıma Ücretsiz

Bayramda Birçok İlde Toplu Taşıma Ücretsiz

Ramazan bayramının gelmesiyle birlikte birçok ilin toplu taşımasında her yıl yapılan uygulama ile geleneksel hale gelen ücretsiz taşımalar ve indirimli taşımalarda gündeme geldi.

Vatandaşların bayramda eş ve dost ziyaretlerini rahat bir şekilde gerçekleştirmesi için çaba gösteren belediyeler her yıl yapılan uygulama ile bağlı bulundukları illerde yaşayan vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmaları amacıyla bazı illerde ücretsiz, bazı illerde de indirimli olmak kaydıyla taşıma işlemini gerçekleştiriyor.

Bolu, Çankırı, Diyarbakır, Gümüşhane, İstanbul, Kocaeli ve Şanlıurfa da uygulanacak olan indirimli ve ücretsiz taşımalarda bölge halkının eş-dost ziyaretlerini rahat bir şekilde yapmaları için belediyeler seferlerini arttırmak suretiyle taşımalarını gerçekleştirecek.

İstanbullular bayramda yüzde 50 indirimle taşınacak

İstanbullular, 3 gün sürecek ramazan bayramı boyunca ulaşımdan yüzde 50 indirimli faydalanacak. İBB Meclisi’nin aldığı karara göre; İETT otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay, Taksim-Kabataş füniküleri ve şehir hatları vapurları ile birlikte ayrıca, İstanbul otobüs a.ş. ve özel halk otobüsleri de yüzde 50 indirimli hizmet verecek.

Bolu, Çankırı, Diyarbakır, Gümüşhane, Kocaeli ve Şanlıurfa halk ücretsiz taşınacak

Bayram tatilinde Bolulular özel halk otobüslerine ücretsiz olarak binecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ”Ramazan Bayramı vesilesi ile gerek özel halk otobüsleri, gerekse belediyemizin otobüsleri arife günü gece 24.00’dan, bayramın 3’üncü günü yine saat 24.00’a kadar ücretsiz olacak.

Boluluların bayramını huzur içerisinde geçirmeleri ve rahat bir şekilde eşine dostuna bayramlaşmaya gidebilmeleri için toplu taşıma araçları bayramın 3 günü (8-9-10) Ağustos 2013 tarihlerinde ücretsizdir. Şimdiden tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyor, sağlıklı ve huzur dolu bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.


Ramazan Bayramı’nın ilk iki günü Çankırı Belediyesi tarafından şehir içi toplu taşıma araçları ücretsiz olarak hizmet verecek. Çankırı Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nce uygulamaya alınan karar doğrultusunda; vatandaşların bayramda eş ve dost ziyaretlerini rahat bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamak için her yıl yapılan uygulama, bu Ramazan Bayramı’nda da yapılarak, Çankırı’da yaşayan vatandaşların şehir içi toplu taşıma araçlarını bayramın ilk iki günü ( Perşembe ve Cuma) ücretsiz olarak kullanması sağlanacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı nedeniyle yurttaşların kabir ve bayram ziyaretlerini rahatlıkla yapabilmeleri için Arefe günü mezarlık ziyaretlerine yönelik saat 16:00'dan itibaren, bayramın 1’inci ile 2’nci günü ise belirtilen tüm istikametlere ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek. Yurttaşların kabir ziyaretlerini rahatlıkla yapabilmeleri için Arefe günü saat 16:00'dan itibaren mezarlık bölgelerine kentin çeşitli noktalarından ücretsiz otobüsler çalışacak. Gümüşhane Belediyesi’nin, vatandaşların aileleri ile birlikte akraba ve dost ziyaretlerini kolaylaştırmak için gelenekselleştirdiği ücretsiz otobüs uygulaması, bu bayramda da devam edecek. Gümüşhaneliler arefe ve Ramazan Bayramı süresince belediye otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Ramazan Bayramı boyunca dost ve akrabalarıyla bir araya gelebilmeleri için bayram boyunca ücretsiz ulaşım hizmeti verecek. Kent halkı Ramazan Bayramı boyunca deniz ve kara ulaşımından ücretsiz olarak faydalanabilecek. Büyükşehir otobüsleri arife günü ve bayramın birinci günü kabristan ziyareti yapacak olan vatandaşları Asri Mezarlık ve Bağçeşme’ye ücretsiz taşıyacak. Şanlıurfa Belediyesi ve BELSAN A.Ş Mübarek Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nda belediyeye ait toplu taşıma araçlarının halka ücretsiz olarak hizmet vereceğini duyurdu. Şanlıurfa Belediyesi olarak tek amaçlarının halka hizmet etmek olduğunu kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol, “Toplu taşıma araçlarımız Kadir Gecesi iftardan sonra ve Bayramın 1.2.3 günü halkımıza ücretsiz hizmet verecektir” dedi. Halkın memnuniyetini daha da artırmak amacıyla bu tür kampanyalara sık sık yer verdiklerini ifade eden İzol, hemşerilerinin Ramazan Bayramını kutladığını söyledi.

www.tasimacilar.com


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.