BD Otomotiv Dünya Devleri ile Aynı Ligde

BD Otomotiv Dünya Devleri ile Aynı Ligde

BD Otomotiv’in ürettiği elektrikli araçlar, dünyanın önde gelen üreticilerinden olan Nissan, Mitsubishi, Peugeot-Citroen ve Toyota ile aynı hızlı şarj teknolojisine sahip araçlar listesine girmeyi başardı.

Japon şirketlerinin öncülük yaptığı, Avrupa ve Amerika’dan da altyapı ile otomotiv şirketlerinin benimsediği, hızlı şarj standardı olan CHAdeMO, dünya genelinde 2 bin hızlı şarj noktasına ulaştıklarını basın ile paylaşırken, CHAdeMO standardı ile şarj edebilen otomotiv firmalarının arasına BD Otomotiv'in 4 araç modeline de yer verdi.

CHAdeMO’nun temel amacı hızlı şarj teknolojisinde ortak bir standart oluşturarak araç üreticilerinin ve kullanıcılarının cihazdan bağımsız olarak araçlarını şarj etmelerini sağlamaktı. Bu hedef doğrultusunda iki yılda önemli bir mesafe kat eden organizasyon, CHAdeMO standardına sahip şarj noktası sayısının bu yıl içinde iki katına çıkarmayı öngördüğünü duyurdu.

Danimarka, Hollanda ve İngiltere gibi araç satışı yaptığı ülkelerde yerel altyapı firmalarının CHAdeMO istasyonları kurduğuna değinen, BD Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Osman F. Boyner ilk deneme istasyonunun 2012 Haziran ayında Koşuyolu’na, kurulduğunu ifade ederek; "Ülkemizde İstanbul'dan başlamak üzere, hem kendi araçlarımıza hizmet vermek hem de diğer üreticilerin araçlarının şarjını sağlamak amacıyla hızlı şarj istasyonlarını kurmaya başladık. 2013 yılında, yerel yönetimle görüşmelerimizin hızına bağlı olarak İstanbul'un ana arterleri üzerinde 10-20 değişik noktada hızlı şarj yapabilme imkanına kavuşacağız. Ayrıca bu stratejimizin araç satışı yaptığımız Hollanda, Danimarka ve İngiltere gibi ülkelerdeki hızlı şarj altyapısını kuran firmalarla paralellik gösterdiğini de memnuniyetle izliyorum" dedi. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.