Benzinin ardından motorin zammı depoları yakacak

Benzinin ardından motorin zammı depoları yakacak

Artan benzin fiyatları aile bütçelerini zorlarken, buna motorine yapılan zam da eklenince ticari araç kullanıcıları da sıkıntıya düştü.

Dolar kurunun yükselişi benzin fiyatlarına da artış olarak yansırken akaryakıtın litre fiyatı 11 kuruşa yükseldi. Benzine yapılan bu zammın ardından şimdi de motorine yapılan 8 kuruşluk zam özellikle ticari araç kullanıcıları zorlayacak.

Döviz kurlarındaki artışla birlikte pompa fiyatları da arttı

Ekonomi ve Enerji Bakanlığından yapılan açıklamada akaryakıta yapılan artışın veyahut indirimlerin yasal prosedürler doğrultusunda 2003 yılından beri uygulandığına dikkat çekerek döviz kurundaki artışın akaryakıt pompa fiyatlarını direkt etkilediği belirtti ve “Son dönemlerde döviz kurlarında yaşanan artışlar da otomatik olarak fiyatlandırmalarda düzenlemelerin yapılmasını kaçınılmaz hale getirmiştir” denildi.

Benzine yapılan zammın ardından motorin fiyatlarına da yapılan zam ile birlikte arada büyük bir fark olmaması da dikkat çekerken benzin ve motorin makasının daralmasının bakanlık tarafından dikkate alındığı belirtilerek” Bundan dolayı tarım ve ulaşım sektörlerinde ortaya çıkan sıkıntıların farkında olduğumuzu ve kısa zaman içerisinde bu yönde bir iyileştirme çalışması gerçekleştirileceğini de belirtmek isteriz” şeklinde açıklama getirildi.

www.tasimacilar.com 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.