Beyaz Filo halka açılıyor

Beyaz Filo halka açılıyor

1993 yılında iki araçla adım attığı araç kiralama sektöründe bugün yaklaşık 7 bin araçlık filoyla hizmet veren Beyaz Filo, sektöründe bir ilke imza atarak halka açılıyor.

Beyaz Filo, araç kiralama sektöründe bir ilke imza atarak halka arz oluyor. 1993 yılında 4 ortağın 2 araç, 10 motosiklet ve 10 bisiklet ile sektöre adım atan Beyaz Filo’nun halka arzı Galata Menkul Değerler tarafından gerçekleştirilecek. Halka arza ilişkin bilgilerin paylaşıldığı toplantı Divan Otel’de yapıldı. Galata Menkul Değerler tarafından İMKB Birincil Piyasada Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemiyle gerçekleştirilecek halka arz için 22-23-26 Mart tarihlarinde talep toplanacak. Halka arz fiyatı 4,50 TL olarak belirlenen Beyaz Filo’nun arz sonrası halka açıklık oranının yüzde 9,73 olarak belirlendiği ifade edildi. Beyaz Filo’nun hedeflerinin ve halka arz sürecinin değerlendirildiği toplantıya Beyaz Filo Genel Müdürü Gürkan Gençler, Galata Menkul Değerler Genel Müdürü Hakan Demirbilek katıldı. “Arzın amacı yeni projelere finansman sağlamak”
Halka arza ilişkin bilgilerin paylaşıldığı toplantıda konuşan Beyaz Filo Müdürü Gürkan Gençler, 2 araçla başladıkları araç kiralama sektöründe bügün 6 bin 615 araçla hizmet verdiklerini dile getirerek, sektörün ilk halka arzını gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. Gençler, “Halka arzdan sağlanacak fon ile filodaki öz kaynakları güçlendirip yeni projelerin finansmanını sağlayacağız. Ticari araç kiralamasının yasaklanmasından sonra elimizden çıkarttığımız araçları oluşacak bu fon ile geri kazanmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Beyaz Filo’nun 19 yıllık deneyimi ve 81 ildeki anlaşmalı 300’ü aşkın yetkili servisiyle Türkiye’nin önde gelen 600 kuruluşuna filo kiralama hizmeti sunduklarını belirten Gençler, halka arz ile filomuzdaki araç sayısını yüzde 15 civarında arttırmak istediklerini belirtti. Gençler, “ Halka arz ile filomuzdaki araç sayısından çok filo değerini arttırmayı amaçlıyoruz. Araç sayısında çok büyük bir artış yapmayı planlamıyoruz. Birkaç yıllık hedefler ile filo değerimizi arttırmak öncelikli hedefimiz.” “Ticari araç kiralamanın önündeki yasak kalkmalı” Filo sektördeki ticari araç kiralamasının yasak olmasından dolayı büyük kayıpları olduğunu belirten Gençler, “Bu mevzuat çıktıktan sonra bin 800 ticari aracımız sattık. Ticari araç kiralama konusunda ciddi bir potansiyel var. 2 milyonluk bir araç kiramla potansiyeli var. Eğer bu yasak kalkar ise sektör çok ciddi bir kazanç sağlayacaktır. Aslında bu mevzuat Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde getirildi. Biz uyum yasalarına sonuna kadar uymaya hazırız. Bu mevzuatın yürürlükte olmasının nedeni sektöre bir standart getirilmek istenmesi. Ancak ticari araç kiralama anlamında dünyada bir çok örnek var. Bu yasağın bir an önce kalkması gerek” dedi. “Borsaya giren ilk araç kiralama şirketi”

Beyaz Filo’nun halka arzını gerçekleştiren Galata Menkul Değerler Genel Müdürü Hakan Demirbilek, borsaya yeni bir kurum katmalarından dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Demirbilek, “Beyaz Filo’nun halka arz sürecini kısa sürede tamamlayıp borsada işlem görür hale getireceğiz. Sektörümüz ve bizim açımızda bu halka arz çok önemli. Ayrıca bu halka arzı farklılaştıran diğer bir faktör ise oto kiralama sektöründe borsamıza giren ilk şirket. Bu açıdan baktığımızda, Beyaz Filo’nun başarı öyküsünün, oto kiralama sektörün de halka açılma anlamında diğer şirketlerimizi cesaretlendireceğini düşünüyorum. Son olarak, başta Beyaz Filo Oto Kiralama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Gençler’e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyor borsamıza hoş geldiniz diyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. Abdullah Karlıdağ www.tasimacilar.com 19.03.2012/15:38