Beykoz Üniversitesi Kuruldu

Beykoz Üniversitesi Kuruldu

2008 yılından bu yana lojistik alanında uzmanlar yetiştirme misyonu ile hareket eden Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu da bundan böyle Beykoz Üniversitesi çatısı altında faaliyet gösterecek.

Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı tarafından İstanbul’da hayata geçirilen Beykoz Üniversitesi, 7 Eylül 2016 tarihli ve 29824 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak kuruldu. 2008 yılında kurulan Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu da tüzel kişiliği sona erdirilerek, Beykoz Üniversitesi’ne bağlandı.

Beykoz Üniversitesi’nin temelleri Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu ile atıldı. Lojistik sektöründeki eğitimli ve iyi yetişmiş insan kaynağı ihtiyacından yola çıkan Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı 2008 yılında Yüksekokulu hayata geçirdi ve günümüze kadar lojistik sektörünün ihtiyaç duyduğu yetkinliklere sahip 2.500 mezun verdi. Vakıf, bundan sonra da gençlerimizi yükseköğretimde farklılıkları olan, uluslararası standartlarda, örnek bir üniversite ile tanıştırmaya hazırlanıyor.

Beykoz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ruhi Engin Özmen, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu ile 8 yıl önce çıktıkları bu yolda güçlenerek büyüdüklerini belirterek, “Biz 2008 yılında İstanbul Beykoz’da Türkiye’nin ilk tematik meslek yüksekokulunu kurduk, şimdi ise hizmet alanlarımızı Beykoz Üniversitesi ile genişleterek yolumuza devam edeceğiz. Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu nasıl kendine özgü, tematik, iyi eğitim veren ve tercih edilen bir okul oldu ise Beykoz Üniversitesi için de hedeflerimiz aynı. Amacımız 21. Yüzyılda iş dünyası ve toplumun ihtiyacı olan yetkinliklere sahip, alanında uzmanlık düzeyinde bilgi ve beceriler kazanmış, sadece ülke sınırlarımız içinde değil, dışında da istihdam edilebilecek nitelikli mezunlar yetiştirmek” dedi.

Beykoz Üniversitesi’nin İstanbul’un en eski ve güzide ilçelerinden olan Beykoz’da yer alan üç modern, hali hazırda mevcut binada eğitim öğretime başlayacağını belirten Özmen, “Sonrasında yine Beykoz’da 80 dönümlük arazi üzerinde örnek bir kampüs inşa edeceğiz ve bir kampüs üniversitesi olacağız. 2017 baharında inşaata başlamayı hedefliyoruz, 2019 yılında üniversitenin tüm birimlerini buraya taşınmış olacak. Çok sayıda mimari proje arasından seçilen kampüsümüz, eğitim-öğretim birimleri ve laboratuvarlar, sosyal-kültürel ve spor alanları ile kütüphane ve yurtlardan oluşuyor” dedi.

Beykoz Üniversitesi bünyesinde İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi olmak üzere dört fakülte, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu olmak üzere iki yüksekokul, Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu olmak üzere iki meslek yüksekokulu ve yüksek lisans ve doktora programlarının sunulacağı bir Lisansüstü Programlar Enstitüsü bulunduracak. Üniversite ilk öğrencilerini 2017-2018 akademik yılında alacak. 

 

beykoz-universitesi-mh-baskani-ruhi-engin-ozmen.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.