Beylikdüzü’ne alınan 100 otobüs hizmete girdi

Beylikdüzü’ne alınan 100 otobüs hizmete girdi

İETT bünyesinde alınan ve Beylikdüzü çevresinde hizmet verecek 100 yeni otobüs düzenlenen bir törenle İstanbul halkının hizmetine girdi. yeni otobüste internet’in yanı sıra telefon şarj cihazları da yer alacak.

Beylikdüzü’nde hizmet verecek 100 modern otobüsün hizmet alım törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, Genel Sekreter Yardımcıları Muzaffer Hacımustafaoğlu ve Abdurrahman Uçak ile bazı ilçe belediye başkanları da yer aldı.

9,5 yılda İstanbul’a 60 milyar TL yatırım yaptıklarını ve yatırımların yüzde 55’ini ulaşıma ayırdıklarını belirten Topbaş, İETT’nin 1705 yeni otobüs alarak filo yaş ortalamasını 4’e çektiğini, özel halk otobüslerinin de yenilenmesiyle şehrin 3 bin yeni otobüse kavuşacağını ifade ederek İstanbul’da “Akıllı Otobüs” dönemini başlattıklarını söyledi.


Otobüslerde internet dönemi

Yeni otobüslerin 10 tanesinde wireless internet hizmeti verilmeye başlandığını, seyahat halinde her türlü bilgiye ve sosyal medyaya ulaşma imkanı sunduklarını kaydeden Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;“Yani İstanbullulara hizmette sınır yok… İstiyoruz ki yolculuklar bir keyif olsun, eziyet olmasın. Bunun için her alanda en gelişmiş teknolojiyi kullanıyoruz. Klima, tv, iç ve dış kameralardan sonra şimdi de otobüslerimize internet getirdik. İlk olarak burada hizmete aldığımız otobüslerin 10’unda, daha sonra bütün İETT filosunda internet keyfini yaşayacaksınız. Ayrıca otobüslerimize telefonları çok hızlı şarj edecek cihazlar yerleştirdik. Her telefonları şarj edebilen aparatlar getirdik. Şu anda tekli olan şarj beşli olarak monte edilecek. Hızla bir şekilde telefonlar otobüs seyahatlerinde şarj edilebilecek ve İstanbullulara zaman kazandıracak.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.