BMC en kuvvetli bayiini Temsa'ya kaptırdı

BMC en kuvvetli bayiini Temsa'ya kaptırdı

BMC’nin en büyük bayilerinde FSM Demirbaş, Temsa ile bayilik sözleşmesi imzaladı.

BMC’nin en fazla satış gerçekleştiren bayii FSM Demirbaş, BMC’de yaşanan krizin ardından, araç alamamaları nedeniyle Temsa ile anlaşma imzaladı. 21 yıllık BMC bayiliğinin ardından, 28 Şubat 2013 günü atılan imzaların ardından FSM Demirbaş Temsa bayiliğini aldı.

Hayatımızı idame ettirmek zorundayız

BMC’de yaşanan kriz nedeniyle uzun zamandır BMC’den araç alamadıklarını ifade eden FSM Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirbaş, Temsa ve BMC bayiliğini aynı anda yürüteceklerini belirterek, “BMC’de ki ufak bir mali kriz nedeniyle biz oradan aylardır araç alamıyoruz. Sadece bu yıl, bir ay önce araç alabildik. Bizde bir işletme olduğumuz için mecbur hayatımızı idame ettirebilmek için ikinci bir firma olarak Temsa’yı seçtik” ifadelerinde bulundu.


“Otobüsçü sorun yaşamasın diye Temsa'yı seçtik”

Halk otobüsü segmentinde en fazla pazar payına sahip bayi olduklarının altını çizen Mustafa Demirbaş, Temsa’yı seçme nedenlerini şöyle anlattı; “BMC ile Temsa’nın şanzıman, motor ve dingili aynı. İleride halk otobüsçüleri hiçbir sıkıntı yaşamasın diye Temsa’yı seçtik. 22 yıldır BMC’nin bayrağını salladık, 22 yıl sonra Temsa’ya geçerken çalıştığımız firmayı da bırakıp gitmedik. Bundan sonra ikisinin de bayrağını eşit ölçüde sallayacağız”

İlk sipariş 140 adet

Atılan imzaların ardında Temsa’ya 140 adetlik ilk siparişin verildiğini belirten Demirbaş, siparişlerin tamamının 12 metrelik halk otobüsü olduğunu ve Temmuz ayında yapılacak fabrika üretim planlamasına göre adetleri artıracaklarını belirtti. Halen ellerinde 50 adet BMC marka araç stokunun olduğunu belirten Demirbaş, BMC’nin kapanacağını düşünmediklerinin altını çizdi.

"9 metrelik araç segmentinde de varız"

Satışların Sancaktepe ve Ankara olmak üzere BMC satışlarının yapıldığı ofislerde yapılacağını belirten Mustafa Demirbaş, Temsa’nın ürettiği 9 metrelik araç segmentinde de satış yapılacağını ifade ederek, “Temsanın 9 metrelik aracı ile bu segmente de gireceğiz. BMC üretemedi, teslim edemedi. Temsanın da sadece bu iki ürününü satacağız. Diğer kamyonet ya da otomotiv gibi segmentlere girmedik” şeklinde konuştu.

"Dün bir fabrikam vardı bugün 2 oldu"

“Benim dün bir fabrikam vardı bugün iki fabrikam oldu” diyen Mustafa Demirbaş, FSM Otomotiv’in sisteminde herhangi bir değişiklik olmayacağını belirterek, siparişi verilen 140 Temsa marka aracın ellerine ulaşmasının ardından kampanya hazırlayacaklarını duyurdu. BMC ve Temsa markalarının her ikisinin de Türk markası olduğunun altını çizen Demirbaş, “Ben Mustafa Demirbaş olarak iki firma arasında hiçbir ayrım gözetmem. İkisi de Türk markası ikisinin de bu pazara girmesi Türk halkına faydalı oldu. Fiyatlar düştü” diyerek her iki bayiliği de birlikte yürüteceklerini ifade etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum