BMC yerli olmaktan çıkıyor mu?

BMC yerli olmaktan çıkıyor mu?

BMC içinde bulunduğu krizi atlatmak adına yüzde 45 hissesini satışa çıkardı. Türkiye’nin savunma sanayisinin ve askerin gözdesi olan mayına dayanıklı personel taşıyıcı araç kirpi krizden çıkıyor.

CNNTÜRK’ün edindiği bilgiye göre üretici firma BMC’nin yüzde 45 hissesi satılıyor. Kısa bir süre içinde gerçekleşmesi beklenen satış sonrasında ilk etapta BMC işçilerinin ve alt üretici firmaların alacaklarının ödenmesi bekleniliyor. Haberde şirket yönetiminin tamamen değişeceği ve silahlı kuvvetler için Kamyon ve kirpi üretimi yeniden başlayacağı da belirtildi.


CNNTürk’ün Savunma kaynaklarından aldığı bilgiye göre BMC’nin yüzde 45’ini alacak olan firma ile Çukurova grubu arasındaki anlaşma sağlandığı ve 28 Şubatta şirkete sermaye girişinin resmen ilan edileceği belirtilirken ayrıca merkezi bir İslam ülkesinde bulunan alıcı firmanın Türkiye’de de iş yapan finans tabanlı bir şirket olduğu da ifade ediliyor.

Buna karşı kirpinin ve yük taşıyıcı araçların sergilediği üstün performans nedeniyle BMC yerine bir başka firmada araç üretme seçeneği masaya konulmadı.

BMC’nin tüm yönetiminin değişecek olması ve satış yöntemiyle krizden biran önce çıkılmasıysa doğrudan savunma bürokrasisinin tercihi olduğunun belirtildiği haberde Kara kuvvetleri komutanlığına teslim edilmesi gereken 468 araçtan 175’i halen teslim edilemediğinden dolayı 1 yıllık gecikme BMC’ye 7 milyon Euro ceza kesilmesine neden olduğu da alınan bilgiler arasında.

Satış kararına karşın 10 aydır maaş alamadıkları için İstanbul ve Ankara’da yürüyüşe geçen BMC işçilerinin ise eylemlere devam ettiği alınan bilgiler arasında.

Kaynak :CNNTÜRK 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum