Boğazdan balık yerine, ÖTL çıktı!

Boğazdan balık yerine, ÖTL çıktı!

Boğaz'dan çıktı sofra yerine geri dönüşüme gitti... Beşiktaş ve Üsküdar Belediyeleri; iskelelerinde ÖTL (Ömrünü Tamamlamış Lastik) temizliği için LASDER (Lastik Sanayicileri Derneği) ile işbirliği yaptı.

Liman, iskele ve gemi yanaşma yerlerinde usturmaça olarak kullanılabilen ömrünü tamamlamış lastiklerin, zamanla bağlantılarından kurtulup denize düşmesi sonucu denizlerde kirlilik meydana gelmektedir. Beşiktaş ve Üsküdar Belediyeleri bu olası kirliliğin önüne geçmek için teknelerin yanaştığı Üsküdar ve Beşiktaş iskelelerinde lastik temizliği yaptı.


Dentur Avrasya Denizcilik firması tarafından denizin dibinden 50 ömrünü tamamlamış lastik çıkarıldı. Yollardan sonra iskeledeki ömürlerini de tamamlayan lastikler; LASDER tarafından teslim alındı. LASDER, ikinci ömrünü tamamlayan ve denizden çıkarılan bu lastikleri geri dönüşüme gitmek üzere yetkili geri dönüşüm tesislerine ulaştırdı. geri dönüşüme giden lastikler malzeme geri kazanımıyla çocuk parkı, spor sahası ya da elektrik enerjisi olarak geri kazandırılarak ışıl ışıl, yemyeşil bir ülke için katkı sağlayacak.


LASDER Genel Sekreteri Bahadır Ünsal, daha temiz, daha yeşil ve daha aydınlık bir Türkiye’ye katkı sağlamak amacıyla ömrü tükenmiş lastiklerin yeni lastik satın aldığı zaman bu noktalara bırakılması gerektiğini belirterek, LASDER ile işbirliği de yapılabileceğini hatırlattı. 113 bin ton hedefine adım adım
Ömrünü tamamlamış lastikleri (ÖTL) toplayarak mevzuata uygun bir şekilde geri kazandıran LASDER, 2012 yılı için planladığı 113 bin ton ÖTL toplama hedefine adım adım yaklaşıyor. Ağustos ayı sonu itibarıyla LASDER’in topladığı ÖTL miktarı 75 bin ton olurken, bu miktarın 60 bin tonunun (yüzde 80) malzeme geri kazanım sektörüne; 15 bin tonunun (yüzde 20) ise enerji geri dönüşüm sektörüne teslim edilerek geri kazandırıldığı bildirildi. www.tasimacilar.com 25.09.2012 Saat:18:53