Borçlu araçların sınır dışına çıkması yasak

Borçlu araçların sınır dışına çıkması yasak

Yabancı plakalı araçlara ve Türk plakalı araç kullanan yabancı sürücülere verilen trafik idari para cezalarının tahsiline ilişkin usul ve esasları belirleyen “Yabancı Plakalı Araçlara Verilen Trafik İdari Para Cezalarının Tahsiline İlişkin Yönetmelik” 13.02.2018 tarihli Resmi Gazete ile yürürlüğe girdi.
 
Söz konusu Yönetmelik ile birlikte, 17.02.2017 tarihli Resmi Gazete ile yürürlüğe giren ücretli karayollarındaki geçiş ücreti ihlali ve idari para cezalarının tahsiline dair yayınlanan yönetmelikteki eksiklik de giderilmiş oldu.
 
İlgili Yönetmelikler doğrultusunda, yabancı plakalı araca kesilen köprü, otoyol, idari para cezaları ve trafik cezalarının tamamı ülke içinde tahsil edilecek, edilemediği hallerde, ilgili aracın sınır kapısından çıkışına izin verilmeyerek sınır kapısında tahsilat yapılacak.
 
Gümrük, Ulaştırma, Emniyet ve Maliye Bakanlıklarının otomasyon sistemlerindeki çalışmaların bitmesi ardından yol ve köprüleri kaçak şekilde ücret ödemeksizin kullanan, trafik kurallarını hiçe sayan yabancı plakalı araçların usulsüzlükleri sona erecek. 

 

Yönetmeliği bu linkten indirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.