Borusan Lojistik ağır taşımacılık işine giriyor

Borusan Lojistik ağır taşımacılık işine giriyor

Borusan Lojistik 3 milyon doların üzerinde bir yatırımla ağır taşımacılık alanına giriyor.

Kara filosunu geliştirmeye devam eden Borusan Lojistik, 2012 yılına yeni bir yatırım hamlesi ile başladı ve ağır taşımacılık işine adım attı. Ağırlıklı olarak nakliye firmalarının faaliyet gösterdiği bu alanda, sektöründe ağır taşıma işine giren ilk lojistik firması olan Borusan Lojistik, ilk olarak 20 özel çekici ve 20 "low bed” dorse satın aldı. “Ağır taşımacılığın gereklerini, Borusan Lojistik kalitesi ile karşılayacağız”
Konuyla ilgili olarak Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç şunları söyledi: "Ağır taşımacılık başta inşaat, enerji, maden ve marine olmak üzere pek çok sektörde kullanılan makine ve ekipmanın lojistik hareketini içeriyor. Bu denli hassas bir alan olan ağır taşımacılığın gereklerini, Borusan Lojistik kalitesi ve uzmanlığı ile karşılayacağız. Bu sayede lojistik sektöründeki önemli bir ihtiyacı daha karşılayacak ve ağır taşımacılık alanında hizmet verdiğimiz tüm firmalar için güvenilir bir çözüm ortağı olacağız."
Özel seçilmiş sürücüler, birçok farklı eğitime tabi tutuluyor
Ağır taşıma işlemlerinin güvenli bir şekilde gerçekleşmesinde araçların teknik özellikleri kadar, sürücülerin yetkinlikleri ve bilinci de kritik derecede önemli. Borusan Lojistik, bu iş için özel seçtiği sürücülerini ağır iş makinesini veya teçhizatı araca yükleme ve indirme, köprü ve üst geçit gibi noktalardan geçişler, güzergahın durumuna göre seyir planı yapma gibi bir çok farklı konuda eğitime tabi tutuyor. www.tasimacilar.com 28.03.2012 / 10:16