BOSCH, yaşam için teknoloji üretmeye devam ediyor

BOSCH, yaşam için teknoloji üretmeye devam ediyor

1886’dan beri dünya ekonomisi ve sanayisine katkıda bulunan, trendleri belirleyen BOSCH, faaliyet gösterdiği tüm sektörlerde öncü olmaya devam ediyor.

Otomotiv’den sanayi teknolojilerine, dayanıklı tüketim mallarından enerji ve bina teknolojilerine kadar geniş perspektifte teknoloji ve servis hizmetlerinde BOSCH markası bu yılda bir numara… BOSCH Türkiye Temsilcisi Steven Young, İstanbul’da düzenlenen yıllık değerlendirme toplantısında, 150 ülkede temsil edilen BOSCH Grubu’nun 2012 rakamlarına göre: 306 binden fazla çalışanı 52,5 milyar euro ciro elde ettiğini söyledi. Young, “Bu küresel gücün en önemli ülkelerinden biri de Türkiye. Bosch dünyasında 15’inci sıradayız. Avrupa’da büyüme bütçesi yapan iki ülkeden biriyiz” dedi. Bosch Grubu’nun Türkiye’deki satışları ise 852 milyon euro oldu.


Rakamlarla ve hedeflerle BOSCH


2012’de 2,1 milyar euro olan cirosunu 2 milyar 400 milyon euro’ya, 1 milyar 250 milyon euro olan ihracatını ise 1 milyar 510 milyon euro’ya yükseltmeyi hedefleyen Bosch Türkiye, istihdamını ise yılsonunda 11 bin 858’e ulaştırmayı planlıyor. Böylelikle; bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirdiği 2 milyar euro yatırımıyla Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında önemli görevler üstlenirken, 5 kıtada 40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Türkiye, 4.sırada


Türkiye , Bosch’un en önemli üretim üslerinden biri konumunda yer alıyor. Bosch Türkiye, Avrupa’da Almanya’dan sonra çalışan sayısı bakımından ilk ve dünya genelinde ise yine Almanya hariç 4. sırada yer alıyor.

‘Cari açığın azaltılmasına katkıda bulunuyoruz’


Yapılan değerlendirme toplantısında Steven Young: ‘BOSCH’un Türkiye gerçeğinde 2023 hedeflerine ulaşmasını değil, aşmasını istiyoruz’ dedi. Sözlerine şöyle devam etti: ‘otomotiv, yapı ve genel sanayilerimiz için özel çözümler üretiyoruz, yeni üretim modellerinden teknoloji transferlerine kadar bir dizi çalışma yürütüyoruz. Üç AR-GE Merkezimizin dışın co-designer konumunda yerel yetkinlik merkezleri kuruyoruz. Müşterilerimize en güncel teknolojileri kazandırıp küresel rekabetçiliklerini güçlendiriyoruz. Türk markalarının küresel boyutta markalar olması sürecinde el ele yürüyoruz. Yerleştirme çalışmalarımızla ülkenin ithal edeceği ürünleri hem üretip hem de ihraç ediyoruz. Böyle cari açığın azaltılmasına katkıda buluyoruz’ şeklinde konuştu.


BOSCH, en çok patent alan şirket oldu


Avrupa Patent Ofisi’nin açıklamasına göre BOSCH, 838 patent ile Avrupa’nın geçen yıl en çok patent alan şirketi oldu. 2012 yılında global olarak AR-GE çalışmaları bütçesi 4.8 milyar euro olan BOSCH, 4 bin 800 patent başvurusunda bulundu.

Dünyada her 5 dizel araçtan birinin enjeksiyonu Bursa’dan


BOSCH’un Türkiye’ye yaptığı güzide yatırımlardan biri de Bursa. BOSCH’un Bursa’daki Dizel ve Benzinli Sistemleri fabrikasında 30’dan fazla araç markası için üretim yapılıyor. Dünyadaki her beş dizel motorlu araçtan birinin enjektörü BOSH’un Bursa’daki fabrikasından sağlanıyor.

Türkiye, Manisa fabrikası ile Avrupa’da 5 pazardan biri


Türkiye’de BOSCH’un duvar tipi kombi ve kompenentleriyle ısı pompalarının iç ünitelerini üretimini gerçekleştiren Manisa fabrikası Avrupa pazarları açısından stratejik bir öneme sahip. Türkiye, Bosch Termoteknoloji için Avrupa’daki en büyük 4-5 pazardan biri. Duvar tipi kombi ve kompenentleriyle ısı pompalarının iç ünitelerini Manisa’da bulunan fabrikasında üreten Bosch için Türkiye, Avrupa’daki önemli pazarlardan biri konumunda bulunuyor. Bosch üretiminin yüzde 70’ini ihraç ediyor. Bosch ve Buderus kombilerinin üretildiği, 845 kişinin çalıştığı tesisler, Bosch Termoteknik’in dünyadaki en büyük kombi fabrikası olma özelliğini taşıyor. Son iki yılda her yıl 500 binin üzerinde kombi üretimi gerçekleştiren fabrikadan 34 ülkeye kombi ihraç ediliyor.

Hem sosyal sorumluluk projesi hem BOSCH teknolojisi


Son dönemde futbolda artan şiddete karşı BOSCH güvenlik teknolojileri alanında da bir ilke imza attı. Statlarda futbolda şiddetin önüne geçebilecek yeni bir uygulama ile şiddetin önüne geçmeyi planlıyor. Geliştirilmiş yüz tarama sistemi teknolojisi sayesinde futbolda şiddeti önleyecek yeni bir teknoloji ile hem BOSCH’un hem teknolojisini hem de sosyal sorumluluk anlayışını görmek mümkün.

BOSCH’tan yenilikçi ve hafif küçük el aletleri

 

BOSCH el aletleri, tüm segmentlerinde sektörünün lider şirketlerinden biri olarak en çağdaş ve yenilikçi tasarımları ile herkesin kolaylıkla kullanabileceği ürünler sunuyor. Satılan ürünlerin yüzde 40’ı yeni ürünlerden oluşuyor. Özellikle Indego adı verilen ve lityum iyon pille çalışan ve gürültüsüz çalışan ürün bunlardan biri.

BOSCH’dan kadın istihdamına yönelik dev adım


Üniversite öğrencilerinin en gözde şirket olarak belirlediği BOSCH, iş hayatında fırsat eşitliğini sözde bırakmayan dev bir adım attı. Bu kapsamda kadın çalışanlarını unutmayan BOSCH, kadınları üretim alanında daha görünür kılmak için yasaların annelere tanıdığı doğum izni ve sınırlı süt iznine ek olarak çocukları bir yaşına gelene kadar, dileyen tüm kadın çalışanlara part-time çalışabilme fırsatı tanıyor.

Çevreye duyarlı BOSCH


Konuşmasında Türkiye’de yaptıkları yatırımlara karşılık ekoloji ve bu anlamda Türkiye’de var olan duyarlılığa da saygı duyduklarını anlatan Young, bu konuda hassasiyetlerini dile getirerek şu bilgileri verdi, son 2 yılda 34.400 MWH enerji verimliliği çalışması karşılığında 600 bin ağaca bedel olan 14.300 TCO2 emisyonu azaltıldığını ve son 2 yılda yapılan enerji verimliliği çalışmalarıyla da 2 milyon avronun üzerinde tasarruf sağlandığını bildirdi. “Sıfır kazaya doğru gidiyoruz, birbiriyle konuşan teknolojiler geliştiriyoruz” sloganıyla gerçekleştirilen, yıllık değerlendirme toplantısına katılanlar, Bosch’un otomotiv sektörü için geliştirdiği güvenli sürüş teknolojilerini Türkiye’ye özel olarak ve ilk defa getirilen demonstrator ile yakından tanıma fırsatı buldular. Güvenli sürüş demonstrator aracı ve otomotivin geleceği hakkında bilgi veren Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young; “Sürücünün sorumluluğunu yavaş yavaş teknolojiye aktarıyoruz. Bugün trafikte halen sürücü sorumlu durumda ancak otonom sürüş teknolojisi sayesinde yavaş yavaş teknoloji kontrolü ele alacak”dedi.

Alev ARSLAN

www.tasimacilar.com 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.