Bozankaya tesislerine ziyaret

Bozankaya tesislerine ziyaret

2018 yılı içinde Manisa halkının daha sessiz, daha konforlu ve çevreci seyahat etmesine imkan tanıyacak olan 22 adet Sileo elektrikli otobüsün üretimine başlandı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve beraberindeki heyet, ilk üretim araçları Bozankaya’nın Ankara’daki üretim tesislerinde yakından inceledi.

Türkiye’nin ilk yüzde 100 elektrikli yerli otobüslerini 2015 yılında üretmeye başlayan ve 2017 yılıyla birlikte 2. nesil araçların üretimine geçen Bozankaya, Manisa halkının kullanımına sunulacak araçların üretimine başladı. 20 adet 18 metre uzunluğunda körüklü ve 2 adet 25 metre çift körüklü olmak üzere toplamda 22 adet yüzde 100 elektrikli yeni nesil Sileo otobüs Manisalıların kullanımına sunulacak. Araçların üretim aşamalarını yakından takip eden Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu ve Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz ile birlikte Bozankaya’nın Ankara’daki üretim tesislerini ziyaret etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin kent içi trafiği rahatlatmak ve çevre kirliliğini engellemek amacıyla hayata geçireceği elektrikli otobüs projesindeki 22 araç özellikle şehrin ana omurgası sayılan güzergahlarda hizmet verecek.

Manisa’nın trafik sorunu en çevreci şekilde ortadan kalkıyor

Manisa şehri için başarılı projelere imzasını atan Cengiz Ergün, Bozankaya Fabrikası ziyaretinde “40 yıllık çöp sorunun çözümü, arıtma tesisleri, yeşillendirme çalışmalarıyla şehrimizde önemli çevreci yatırımlarımız var. Bunların yanında ilimiz merkezinde özellikle servis saatlerinde yaşanan trafik sıkışıklığının önüne geçmek ve çevre kirliliği oluşturmayacak araçlarla işçilerin taşınması düşüncesiyle elektrikli otobüs projemizi hayata geçirmiştik. Bugün de üretimine başlanan otobüsleri bizzat yerinde inceliyoruz. Bu yıl içerisinde otobüslerimizi Manisa trafiğine dahil edip, trafik sorununa önemli ölçüde çözüm getirecek çevreci araçları hizmete sokmanın çabasındayız. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirten Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, “Türkiye’de bugüne kadar elektrikli otobüslerle ilgili yapılan 7 ihaleyi de biz kazandık. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı ihaleyi de Eylül ayının sonunda kazanmıştık. Manisa halkı için Yeni nesil Sileo aracımızın 18 metrelik modelinden 20 adet ve 25 metrelik modelimizden 2 adet olmak üzere toplam 22 adet araç üretimi gerçekleştiriyoruz. Üretimlerimiz Ankara’daki Bozankaya tesislerimizde başladı. Eskiden belediyelerimiz sayı olarak az araç satın alırdı. Ancak bu araçların çevreci olması ve uzun vadedeki kazanımları belediyelerin de dikkatinden kaçmadı ve son zamanlarda daha fazla araç alımları gerçekleşmeye başladı. Manisa Belediyesi’ni ve başkanımız Cengiz Ergün’ü, şehirlerine yaptıkları yatırımdan dolayı bir kez daha tebrik ediyorum. Bu vesileyle yeni nesil Sileo elektrikli otobüslerimiz de Türkiye’de ilk kez Manisa’da kullanıma sunulacak” şeklinde konuştu.

1519201172_bozankaya___manisa_belediye_ba__kan___ziyareti_2-(medium).jpeg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.