BP Türkiye Başkan Yardımcılığı görevine yeni atama

BP Türkiye Başkan Yardımcılığı görevine yeni atama

BP’den yapılan açıklamaya göre, Hakan Türker’in, BP Türkiye Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atandığı duyuruldu.

BP Türkiye Ülke Başkanı Bud Fackrell’e bağlı olarak görevini Ankara’dan yürütecek olan Hakan Türker, BP Türkiye’nin dış ilişkiler ve devlet ilişkileri stratejilerinin geliştirilmesi ve icra edilmesinden sorumlu olacak. BP’nin dış paydaşları ile yakın çalışacak olan Türker, aynı zamanda Türkiye Ülke Liderlik Ekibi’nde de yer alacak. Türker, 2011 yılından bu yana şirketin LPG Türkiye ve Kuzey Avrupa Bölge Liderliği görevini yürütüyordu.


“Bu göreve atanmaktan dolayı çok gururluyum”
Hakan Türker, 100 yıldır Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren BP’nin dış ilişkilerden sorumlu başkan yardımcılığına atanmaktan gurur duyduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye, BP için stratejik öneme sahip olan bir ülke. Hem Arama ve Üretim, hem de Rafinaj ve Pazarlama iş kollarımızın birarada olduğu ülkelerden bir tanesi. Bu yıl da BP’nin Türkiye’deki 100’üncü yılını kutluyoruz. Şah Deniz 2’nci Faz projesindeki yeni yatırımlar, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı’nın başarılı operasyonu ve hat boyunca yapılan sürdürülebilir toplumsal kalkınma çalışmalarının yanı sıra, Akaryakıt, LPG ve Madeni Yağlar iş kollarındaki faaliyetlerimizi başarıyla sürdürüyoruz. Bir asırdır Türkiye’nin ekonomisine ve enerji sektörüne yaptığımız katkılara aynı kararlılıkla devam ediyor olacağız” dedi. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nden mezun olan Hakan Türker, BP ailesine 1988 yılında katıldı ve kariyeri boyunca birçok farklı görevlerde yer aldı. 2004-2005 yıllarında Çin’de İkmal ve Lojistik Müdürü olarak görev yapan Türker, 2006-2009 yıllarında BP Gaz A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü’nü yaptı. 2010’da ise sorumluluk alanına Güney Afrika LPG Ülke Müdürlüğü de eklendi. Hakan Türker, son olarak LPG Türkiye ve Kuzey Avrupa Performans Ünitesi Liderliği görevini yürütüyordu. Bu görevinde Polonya, Almanya, Avusturya, Türkiye ve Belçika-Hollanda-Lüksemburg ülkelerindeki tüm LPG operasyonları kendisine bağlıydı. Türker, şirket bünyesindeki görevlerinin yanı sıra BP Gaz’ı LPG Derneği’nde ve Petrol Sanayi Derneği’nde (PETDER) temsil etti. www.tasimacilar.com 07.05.2012/14:29