BP Türkiye’den Engelsiz Sanata Anlamlı Destek

BP Türkiye’den Engelsiz Sanata Anlamlı Destek

BP Türkiye, Türkiye Engelsizler Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nin (TEKSEM) yürüttüğü Engelsiz Canlar Trafikte projesi kapsamında sahnelenen Haylaz Kedi Trafikte adlı müzikal çocuk oyununa destek verdi.

BP Türkiye, yol güvenliği alanında pek çok proje yürütmeye devam ederken Türkiye Engelsizler Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nin (TEKSEM) Engelsiz Canlar Trafikte Projesi’ne destek veriyor. Proje kapsamında sahnelenen ve TEKSEM ekibi tarafından yazılan Haylaz Kedi Trafikte adlı müzikal çocuk oyununun gala gösterimi 11 Aralık, Çarşamba günü Profilo Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Gala gösterimine BP Türkiye çalışanları ve çocukları yanısıra Sivil Toplum Örgütleri, iş ortakları olmak üzere birçok davetli katıldı.

Türkiye’de 1,5 milyon çocuğa 15 yıldır trafik eğitimi

BP Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Murat LeCompte; ‘Türkiye’de farklı alanlarda engellilerin önündeki duvarları kaldırmayı hedeflediklerini belirterek, Türkiye Engelsizler Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nin çocukların yol güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi için hayata geçirdiği bir engelsiz sanat projesi olan “Engelsiz Canlar Trafikte”ye destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti. LeCompte, Türkiye’de yaklaşık 1,5 milyon çocuğa 15 yıldır trafik eğitimi verilmesine aracılık eden BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu’nun aynı amaçla yürüttükleri önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyledi.

TEKSEM her yıl 121 engelli çocuğa burs veriyor

Engelsiz sanatçılara destek olmak amacıyla 2002 yılında kurulan TEKSEM’in hazırladığı projeyle engellilerin sosyal yaşamlarına farkındalık katmak ve eğitime kaynak yaratılması amaçlanıyor. Proje ekibinde görme, ortopedik engelli ve gönüllü olarak çalışanlar yer alıyor. Engellilerin eğitim seviyesini yükseltmeyi hedefleyen TEKSEM her yıl 121 engelli çocuğa burs veriyor.

Proje kapsamında hazırlanan oyun, 5 il de 50 köy okulunda

Trafik kazaları ve ilk yardım sırasında yapılan hatalara dikkat çekmek için yürütülen Engelsiz Canlar Trafikte projesi kapsamında hazırlanan oyun, Türkiye’de 5 ildeki 50 köy okulunda seyirci önüne çıkacak. Oyun, Aralık ayından itibaren Konya, İzmir ve Çanakkale’de sahnelenecek.

www.tasimacilar.com


 



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.