BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu, Kastamonulu Minikler için Sahnelendi

BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu, Kastamonulu Minikler için Sahnelendi

BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu 15’inci yılında, “Konuşan Trafik” adlı oyunuyla Kastamonu Azdavay İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği organizasyonla çocuklara trafik eğitimi verdi.

Ülkemizde yaklaşık 1,5 milyon çocuğa 15 yıldır trafik eğitimi verilmesini sağlayan BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu, 4-8 yaş arası miniklere “Konuşan Trafik” adlı oyununu Kastamonu’da sergiledi. Kastamonu Azdavay İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen organizasyon, 27 ve 28 Şubat tarihlerinde Belediye Belek Tesisi, Ağlı ve Seyidiler ilçelerinde sahnelendi.

İlk gösterimi Kastamonu Belediye Belek Tesisi’nde 27 Şubat Çarşamba günü sahnelenen oyunun, ikinci gösterimi 28 Şubat 2013 Perşembe günü de Ağlı ve Seyidiler ilçelerindeki ilköğretim öğrencileri için 11.00 ve 14.00 saatlerinde sahnelendi. Yaklaşık 600 ilköğretim öğrencisinin katıldığı organizasyonda BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu’nun sergilediği “Konuşan Trafik" adlı oyunla çocuklara temel trafik kuralları şarkılar eşliğinde eğlenceli bir şekilde öğretildi.


Her yıl olduğu gibi, turnelerle tüm Türkiye’yi dolaşan ve ücretsiz olarak sergilenen oyun, anaokulu ve ilköğretim okulu öğrencilerine trafik ve yaya kuralları bilincini aşılamayı amaçlıyor. Oyun, aynı zamanda öğrencilerin aile bireylerini de yol güvenliği konusunda bilinçlendirmeye hizmet ediyor.

BP Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Murat LeCompte, ülkemizde yaklaşık 1,5 milyon çocuğa trafik eğitimi verilmesini sağlayan tiyatro ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “İstatistiklere göre ülkemizde 14 yaş altındaki çocukların trafik kazaları sonucu hayatlarını kaybetme riski, Avrupa ülkelerine göre üç ila dört kat daha yüksek. BP Türkiye olarak, Sağlık-Emniyet-Çevre (SEÇ) prensiplerimizin doğal bir parçası olarak ‘yol güvenliği’ alanında birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Ağaç yaşken eğilir mantığından hareketle çocuklara yol güvenliği bilincini tiyatromuz aracılığı ile kazandırıyoruz.”

Trafik kazalarının yüzde 98 insan hatasına dayandığını söyleyen LeCompte “Hatalı insan davranışlarını doğru yönde değiştirmediğimiz sürece, yol şartları ve trafik önlemleri yeterli olmayacaktır. 1997 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı işbirliğiyle başlattığımız bu sosyal sorumluluk projemizi en yaygın şekilde bu doğrultuda uygulamayı sürdüreceğiz” dedi.


BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu’nun gezici tiyatro ekibi, bugüne kadar 5 bine yakın oyun sahneledi. Türkiye’deki yaklaşık 1,5 milyon çocuğa temel trafik eğitimi verilmesine aracılık eden BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin (TÜHİD) her yıl düzenlediği Altın Pusula Başarı Ödülleri’nde 2008 yılında “Eğitim Alanında En Başarılı Sosyal Sorumluluk Projesi Ödül”nü kazandı.

BP Türkiye’nin Afajans Görsel ve Sanatsal İletişim danışmanlığında hazırladığı oyunu “Konuşan Trafik”, 2012-2013 eğitim öğretim döneminde Türkiye’deki turnelerine devam ediyor. Ücretsiz olan oyun gösterimi için 0212 219 49 86 telefon numarası ve www.bpcocuk.com web sayfasından rezervasyon yaptırmak yeterli oluyor. Aylık oyun takvimi www.bpcocuk.com/cocuk-tiyatrosu/takvim sayfasından takip edilebiliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.