Brisa 2’inci Fabrikasını Aksaray’da açıyor

Brisa 2’inci Fabrikasını Aksaray’da açıyor

İzmit’teki fabrikasının ardından yeni yatırım fırsatları arayan Brisa, 2'inci bir fabrika kurma çalışmalarına başlıyor. Brisa Türkiye’deki 2'inci Fabrikasını Aksaray’da kurmayı planlıyor.

Brisa 2’inci Lastik fabrikasını Aksaray’da kurmayı hedefliyor. Firma kuracağı yeni fabrikasında 4,2 milyon adet binek ve hafif ticari araç lastiği üretmeyi planlıyor.

İzmit’in ardından Aksaray fabrikası geliyor

25. yılına girerken İzmit’teki fabrikasında kuruluşundan bu yana yaklaşık 800 milyon dolar yatırımı tamamlayan Brisa, mevcut tesislerinde Bridgestone ve Lassa markalarıyla otomobil, hafif ticari araç, otobüs, kamyon, tarım ve iş makinelerine yönelik emniyet ve kalite kriterleri açısından uluslararası standartlarda üretim yapıyor Bridgestone Corporation’ın Firestone markası ile de tarım lastiklerindeki ürün çeşitliliğini tamamlayan Şirket 1300’den fazla çeşitte ürünü pazara sunuyor.

Brisa, ileride doğacak artan lastik talebini karşılamak amacıyla, yıllık 10 milyon adet üretim kapasitesine sahip olan İzmit’teki üretim tesislerine ek olarak, yaklaşık 300 milyon dolar yatırımla 2’inci fabrikasını Aksaray İli Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruyor. Yıllık üretim kapasitesinin 4.2 milyon adet olması planlanan Aksaray fabrikasında, binek ve hafif ticari araç lastiği üretecek olan Brisa, üretime 2018 yılı itibariyle başlamayı planlanıyor.
 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.