Brisa, Finansal Sonuçlarını Açıkladı

Brisa, Finansal Sonuçlarını Açıkladı

Bridgestone, Lassa, Dayton, Firestone, Bandag ve Energizer markaları ile Türkiye lastik pazarı lideri Brisa, 2015 yılının ilk 9 ayında net satış gelirlerinin yüzde 6 artış ile 1.282 Milyon TL’ye ve net dönem kârının yaklaşık 116 Milyon TL’ye ulaştığını aç

Brisa, 2015 yılının Ocak-Eylül dönemini kapsayan ilk 9 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla tüm kanallarda toplam satışlarında adetsel olarak yüzde 5 ve net satışlarında yüzde 6 artış kaydetti.  2015 yılının ilk 9 ayında şirketin faaliyet kârı 183 Milyon TL ve net kârı yaklaşık 116 Milyon TL olarak gerçekleşti. Şirketin brüt kârlılığı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artarak 375 milyon TL olarak gerçekleşti.

   Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, 2015 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını şöyle değerlendirdi:

   “2015 yılındaki zorlu koşullara rağmen, Brisa’nın yılın ikinci çeyreğinde başlayan güçlü ciro büyümesini, üçüncü çeyrekte de devam ettirdik. Risklerimizi kontrol altına almak için attığımız doğru adımlarla kârlılığımızın, hem ikinci çeyreğin hem de önceki yılın aynı döneminin üzerine çıkmasını sağladık. Bir önceki yılın aynı dönemine göre yurtiçi satış adetlerimizi yüzde 11 ve net satışlarımızı yüzde 9 oranında artırdık. Tüm kanallardaki satış adetlerimizde ise yüzde 5 oranında artış kaydettik.

   2015 yılı Haziran ayından itibaren Lassa’nın uluslararası yolculuğunda dev adımlar atarak, faaliyetlerimizin iş sonuçlarına katkılarını görmeye başladık. Hem FC Barcelona ile bir iş birliğine imza attık hem de Lassa’nın İspanya’daki 41’inci mağazasını açtık. 2015 yılı ilk 9 aylık döneminde yüzde 0,8 gibi düşük bir oranla büyüyen Avrupa lastik pazarında Lassa markamız pazarın oldukça üzerinde bir performans gösterdi.

   2015 yılını planladığımız gibi 100-110 Milyon ABD Doları aralığında yatırım hedefini yakalayarak tamamlamak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz.

   Brisa bugün; Lassa, Bridgestone, Bandag, Dayton, Kinesis ve Energizer ürünlerinin yanı sıra OtoPratik, ProPratik, Lastiğim, lastik.com.tr, Probox, Bridgestone Box, Profleet, Mobilfix, Filofix gibi yenilikçi satış kanalları ve hizmetleriyle de hem bireysel hem kurumsal müşterilerinin yolculukları boyunca tüm ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor.''

yigit-gurcay-001.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.