Brisa ilk 6 ayın satış karını açıkladı

Brisa ilk 6 ayın satış karını açıkladı

25. yılını kutlayan Türkiye lastik sanayi üreticilerinden Brisa 2013 yılının ilk 6 aylık döneminde 676 milyon tl’lik satış geliri elde ettiğini açıkladı.

Ocak – Haziran 2013 döneminde geçen yılın aynı dönemine göre toplam satışlarında yüzde 2,5’lik bir artışla 675 milyon 858 bin 254TL’lik satış geliri elde eden Brisa’nın net dönem karı ise yüzde 90 oranında yüksek bir artışla 54 milyon 728 bin 712TL olarak gerçekleşti.

2013’ün ilk altı aylık finansal sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, Brisa’nın net karını 2012’nin ilk altı aylık dönemine kıyasla yüzde 90 oranında arttırmasının büyük bir başarı olduğunu vurguladı. “

2013 yılının başından itibaren Avrupa pazarlarında derinleşen durgunluk etkisi, yaz lastiğine geçiş dönemini de kapsayan ikinci çeyrekte bir miktar azalmaya başladı.” Diyen Bayman sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Öte yandan biz Brisa olarak, Avrupa pazarındaki katma değeri yüksek ürünler segmentinde pazarın aksine yüksek performans göstermeyi başardık. Türkiye’de ise, toplam lastik pazarı, geçen senenin ilk 6 aylık dönemine göre, diğer pazarlarda yaşanan daralmanın aksine çift haneli bir büyüme kaydetti. Bu artış, özellikle binek araç lastikleri segmentinden geldi. Aynı dönemde yine Brisa olarak toplam yenileme pazarı satışlarımızda pazara paralel bir artış yakalayarak pazardaki liderliğimizi sürdürüyoruz.”

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.