Brisa, Mobilfix ile ağır ticarinin ayağına gidiyor

Brisa, Mobilfix ile ağır ticarinin ayağına gidiyor

Lassa ve Bridgestone markalarını çatısı altında bulunduran Brisa, ağır ticari araçlara yönelik geliştirilen ilk mobil servis TIR’ı Mobilfix’i tanıttı.

Ağır ticari araçlar için yerinde servis hizmet aracı ‘Mobilfix’in tanıtımında Brisa Ticari Pazarlama Müdürü Haşim Öner ve Ticari Lastikler Satış Direktörü Yakup Demir, projenin yaratıcısı Cüneyt Elibol, Proje Yöneticisi Tuğrul Karadeniz ile Brisa yetkilileri hazır bulundu.

Toplantıda şirketin faaliyetleri hakkında bilgi veren Brisa Ticari Ürünler Pazarlama Direktörü Zeki Bilsel, amaçlarının işletme maliyetlerini aşağıya çekerek müşterilerine kalıcı çözümler sunmak olduğunu söyledi.

Brisa’nın lastik sektöründe lider olduğunu ifade eden Bilsel, sektörde 100’ün üzerinde yerli ve yabancı markanın bulunduğunu ve rakipleri karşısında kendilerini güçlü kılan unsurun ise güvenlikten taviz vermeden yaptıkları üretim ve sundukları kalıcı değerler olduğunu ifade etti.

Amaç lastik takmak değil çözüm ortağı olmak

Mobilfix projesinin 6 aylık bir çalışmanın ürünü olduğunu dile getiren Zeki Bilsel, bayilere de kalıcı değerler yaratacaklarının altını çizdi.

Amaçlarının müşteriye sadece lastik satmak değil aynı zamanda da çözüm ortağı olmak olduğunu dile getiren Birsel, önemli olanın lastiğin takılmasından sonra da sürecin takip edilmesi ve işletme maliyetlerini aşağıya çekecek değerler sunulması olduğunu ifade etti.

“Filo müşterisi bizim markamızın lastiğini kullansın kullanmasın Mobilfix hizmeti alacak. Ancak yeni lastik aldığında kendi markamızı tavsiye edeceğiz” diyen Birsel, Mobilfix ile filo müşterilerine yerinde hizmet verileceğini belirtti.

Birsel ayrıca dünyada ağır ticari araçlara yönelik geliştirilen ilk mobil servis TIR’ı Mobilfix hakkında şunları söyledi; “Profleet kapsamında sunulan hizmetler arasında ön plana çıkıyor. Mobilfix, sadece Türkiye’ye değil, dünyaya örnek gösterilebilecek kalitede yenilikçi bir servis hizmetidir. Bu hizmet ile birlikte bakım ve servis kayıplarının önüne de geçilecek” diye konuştu.

Mobilfix önce İstanbul’da

Yapılan test analizlerinde bozuk mekanik düzenli aracın ilave yakıt sarfiyatının 100 bin km de 5 bin TL olduğunu dile getiren Bilsel, yıllık lastik ömür kayıpları ile birlikte bu rakamın 7 bin TL’ye çıktığını ifade etti. Bilsel, “285 araçlık filoya sahip bir işletmenin yıllık kaybı 2 milyon TL’dir. Müşterinin araç parkına gidip, Mobilfix projesi ile bu kayıplarının önüne geçeceğiz ve onlara artı değer sağlayacağız. Şuanda bu hizmet sadece İstanbul’da verilecek, başarılı olunması durumunda ise tüm Türkiye geneline yayacağız” diyerek konuşmasını bitirdi. Toplantıya katılan konuklara Mobilfix projesi yerinde gösterilirken, Proje Yöneticisi Tuğrul Karadeniz de proje ile ilgili bilgilendirme sunumu yaptı.

Bridgestone otobüsçünün yanında

Brisa yetkilileri Cüneyt Elibol ve Tuğrul Karadeniz, 15 Mart Cuma günü, TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özcan da hazır bulundu. Bridgestone’nin her zaman otobüsçünün yanında olduğunu belirten Brisa Yetkilisi Tuğrul Karadeniz; “Bridgestone Otogar Servis Merkezinde başlattığı 7/24 hizmetinden yanı sıra, otobüs işletmeciliği sektörü için Mart ayında çok özel fiyatlarla bir kampanya yaptı. Bu kampanya 298/80R22.5 R247 ve R227HZ desenli lastikler için geçerli olup Bridgestone Servis Merkezi, Bridgestone ve Lassa bayilerinde geçerlidir” dedi.

Sektörün lehine olan bütün çalışmaları takdir ettiklerini vurgulayan TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan; “Otobüsçülük büyük fedakarlıklarla yapılan bir meslek. Brisa gibi firmaların da kampanyalar düzenleyerek bu zor koşullarda otobüsçünün yanında olduklarını göstermeleri sektörümüzü memnun ediyor” diye konuştu.


 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.