Brisa, Sürdürülebilirlik Endeksi’ne Katıldı

Brisa, Sürdürülebilirlik Endeksi’ne Katıldı

Brisa, Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde listelenmeye başladı. Brisa, endeks kriterlerine uyum sağlayarak, Kasım 2015 - Ekim 2016 dönemi arasında endekste yer alacak.

Sürdürülebilirlik çalışmalarını ekonomik, çevresel ve toplumsal boyutlarıyla şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşan Brisa, Borsa İstanbul’un Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almaya hak kazandı. Endeks kriterlerinden başarıyla geçen Brisa, Kasım 2015 - Ekim 2016 döneminde listede yer alacak.

   Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi, borsada işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin paylarından oluşuyor. Çevre, biyoçeşitlilik, iklim değişikliği, insan hakları, yönetim kurulu yapısı, rüşvetle mücadele, iş sağlığı ve güvenliği kriterlerine göre değerlendirme yapılarak endekste yer alan şirketler belirleniyor.

   Endeks, sürdürülebilirlik ve kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerini benimseyen şirketleri ayırt edip bu şirketlere yatırım için bir teşvik sağladığı gibi, varlık yöneticileri için sürdürülebilirlik ilkelerine dayalı fonlar, borsa yatırım fonları ve yapılandırılmış ürünler gibi çeşitli finansal ürünler açısından da bir piyasa barometresi görevi görüyor.

   Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, şu değerlendirmede bulundu:

   “Brisa olarak sürdürülebilir büyüme ile tüm paydaşlarımıza değer katmak için çalışıyoruz. Bu misyonla sürdürülebilirliği, tüm süreçlerimizin merkezine yerleştiriyoruz. Ekonomik, çevresel ve toplumsal sürdürülebilirlik performansımızı şeffaf bir şekilde 2012 yılından beri kamuoyuyla paylaşıyoruz. Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’ne katılmaya hak kazanarak önemli bir başarıya imza atmış bulunuyoruz. İstikrarlı büyümemiz ve yatırımlarımızın yanında, kararlı bir şekilde uzun yıllardır devam eden çevresel etkilerimizi azaltma çalışmalarımız, sosyal sorumluluk ve biyoçeşitlilik projelerimiz, eğitim ve spora katkımız ve paydaşlarımıza değer katan programlarımızla Brisa’nın Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde kalıcı olarak yer alacağına inanıyorum.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.