Brisa’dan Bir Sosyal Sorumluluk Projesi: Yola Sağlam Çık!

Brisa’dan Bir Sosyal Sorumluluk Projesi: Yola Sağlam Çık!

Brisa'nın Lassa markası ile başlattığı ve 45 farklı noktayı ziyaret ederek 15 Temmuz'da İstanbul'da sona erecek "Yola Sağlam Çık" projesi kapsamında uzun yol şoförlerine sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam konularında eğitim veriliyor.

Brisa'nın Lassa markası ile uzun yol şoförleri için hayata geçirdiği "Yola Sağlam Çık" adlı sosyal sorumluluk projesine kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan,Brisa Ticari Ürünler Pazarlama Direktörü Zeki Bilsel, ticari ürünler pazarının sene başından bu yana geçen seneye oranla ortalama yüzde 12 büyüme kaydettiğini belirtti. Kaplama pazarının ise mevcut şartlar altında bu yıl içinde yüzde 25 oranında büyüme beklediklerini ifade etti.

‘Profleet ile filo yönetim çözümleri sunuyoruz’

Brisa'nın filolara yönelik ürün ve hizmetler bütünü olan "Profleet" ile filoların operasyon maliyetlerinde maksimum tasarruf sağlanmasına yönelik sürdürülebilir filo yönetim çözümleri sunduklarını anlatan Bilsel, söz konusu çözümlerle filoların sosyal, ekonomik ve çevresel katma değerlerinin yükseltilmesini hedeflediklerini belirtti.

‘Sosyal sorumluluk projeleri ile marka kimliğimiz güçleniyor’

Bilsen, konuşmasında firmaların sosyal sorumluluk misyonuna dikkat çekerek, günümüz koşulları altında sürdürülebilir bir marka olarak kurum kimliklerinin ayrılmaz parçası olarak tanımladığı KSS projelerini, maddi hiçbir karşılık beklemeden, sadece toplumun fayda sağlaması amacıyla gerçekleştirdiklerini anlattı. Zeki Bilsel, kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin sadece finansal anlamda sektörün lider markası olarak değil, aynı zamanda sektörün bilgi lideri olarak da sürdürülebilir marka kimliklerinin güçlenmesine yardımcı olduğunu kaydetti.

"Yola Sağlam Çık" projesi ile 1576 kişiye ulaşıldı

Lassa markası ile "Yola Sağlam Çık" projesi altında farkındalık ve katma değer yaratmaya çalıştıklarını ifade eden Bilsel, projede ilk olarak 2011 yılında "Gözümüz Yolda" alt mesajı ile yola çıktıklarını, bu şekilde uzun yol ağır vasıta sürücülerinin göz muayenesi yaptıklarını ve trafikte emniyetle bağlantısı konusunda eğitim verdiklerini anlattı. Bilsel, söz konusu sürücüler arasında 1576 kişiye eğitim verilirken, 972 araçta da diş derinliği ölçümü yaptıklarının bilgisini verdi.

Sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşam

Proje kapsamında uzun yol şoförleriyle bir araya gelen uzmanların sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam konularında eğitim verdiklerini anlatan Bilsel, konuşmasında şu bilgilere yer verdi: "2013 yılında mayıs ve temmuz ayları arasında, 63 gün boyunca 45 farklı noktanın ziyaret edildiği proje de şoför arkadaşlara yol beslenmeleriyle ilgili önerilerde bulunmak, araç kullanırken veya dinlenirken yapacakları basit fiziksel hareketlerle kan dolaşımlarını hızlandırarak yorgunluğu ve uyku halini uzaklaştırmak... Projede görevli uzmanlar, trafikte konsantrasyon bozukluğuna, yanlış kararlara, kavgalara ve en nihayetinde trafik kazalarına yol açan stres sorununa da eğitimlerde yer veriyor. Stresle başa çıkmanın ve öfkeyi kontrol altında tutmanın yolları sürücülere anlatılarak yolların daha güvenli hale gelmesine de katkı sağlanmış oluyor" dedi.

Sağlıklı yaşam rehberi hediye

Çalışmaya katılan, her durakta ortalama 110 uzun yol şoförünün ziyaret ettiği "Yola Sağlam Çık" etkinliği çerçevesinde yapılan ölçüm, test ve değerlendirmelerden faydalanan sürücülere, kendilerine özel tavsiyelerin de yer aldığı bir sağlıklı yaşam rehberi hediye ediliyor.

www.tasimacilar.com


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.