Brisa’dan, kış lastiğinin önemi için çağrı

Brisa’dan, kış lastiğinin önemi için çağrı

Brisa Ürün Yönetimi Direktörü Egemen Atış, kış lastiğinin yalnızca karlı havalarda değil, sıcaklığın 7 derecenin altına düşmesi halinde kullanılması gerektiğini belirtti.

Kar lastiği bilincinin yanlış olduğunu ifade eden Egemen Atış, “Lastikler kış lastiği ve yaz lastiği olarak ikiye ayrılır. Sıcaklık 7 derecenin altına düştüğünde lastik değişimi yapılmalıdır. Yani kış lastiği için kar yağmasını beklememize gerek yok. Kış aylarında olması gerektiği gibi kış lastiği kullanılsaydı herkes zorlu yol koşullarında rahatlıkla seyahat edebilirdi” dedi. “İstanbul’da, yalnızca geçtiğimiz günlerde yağan kardan sonra bin 107 adet trafik kazası yaşandı”
Egemen Atış, ayrıca Avrupa’da kış lastiği olmadan kaza yapıldığında kasko ödemesi yapılmadığını belirterek, “2010 yılı içerisinde karlı veya buzlu zeminde ölüm veya yaralanma ile sonuçlanmış kaza adedi maalesef bin 171 adet. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yaşanan kar yağışı ardından ise 1.107 trafik kazası meydana geldi. Bu rakamların bilinç eksikliğinden ötürü neredeyse aynı seviyede kalması gerçekten çok üzücü. Ayrıca karlı zeminde, yaz lastikleriyle 50 kilometre hızla giden bir aracın fren mesafesi 44 metre iken, kış lastikleriyle bu mesafe 36 metreye kadar düşüyor. Kış koşullarında kış lastiğinin önemini fark etmek için kazaları beklemeyelim” diyerek sözlerini tamamladı. www.tasimacilar.com 26.01.2012 / 17:30