Bugün(29.01.2014) Bulgaristan transit geçiş belgeleri bitiyor

Bugün(29.01.2014) Bulgaristan transit geçiş belgeleri bitiyor

2014 yılı Bulgaristan transit geçiş belgeleri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlığı tarafından Bulgaristan’a teslim edilmesine rağmen, belgeler hala Bulgaristan tarafından Türkiye’ye ulaşmadı.

Uluslar arası Nakliyeciler Derneği (UND) tarafından daha önce de duyurusu gönderilen, 2014 yılında Bulgaristan ile değiş tokuş yapılan tüm belgelerin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Bulgar makamlarına teslim edilmişti. Ancak, buna rağmen Bulgaristan makamları tarafından 2014 yılının ilk yarısına ait Türk taşımacılarına verilmesi gereken 125 bin adet Bulgaristan transit geçiş belgelerinden yalnızca 5 bin adedi teslim edildi.

Bu tehditkar bir girişimdir

UND’nin yaptığı açıklamaya göre bu durum Bulgaristan tarafından Türkiye’yi transit geçiş belgesi kotasının azaltılması yönünden zor duruma sokmaya yönelik tehditkar bir girişim olduğu yönünde.

UND’nin yaptığı tüm girişimlere rağmen Bulgaristan hala olumlu bir adım atmadı. Bunun üzerine yapılan açıklamalarda transit geçiş belgelerinin 30.01.2014 tarihine kadar Sofya Büyükelçiliğine teslim edilmemesi halinde bütün geçiş belgelerinin U-NET Otomasyon Sistemi üzerinden kullanıma kapatılacağı Bulgaristan tarafına belirtildi.
UND tarafından, ‘’bugünden (29.01.2014) itibaren Bulgaristan transit geçiş belgelerinin tükenmesi beklenmektedir, ancak konu ile ilgili girişimler derneğimiz tarafından sürdürülmektedir’’ şeklinde duyuru yapıldı. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.