Bülbül; Trabzon-Erzincan demiryolu için kararlılığımızı korumalıyız

Bülbül; Trabzon-Erzincan demiryolu için kararlılığımızı korumalıyız

Trabzon - Erzincan Demiryolu Platformu Atatürk’ün vasiyetinin yerine getirilmesini ve Trabzon’un demiryoluna kavuşmasını istedi.

Cephanelikte toplanan Trabzon - Erzincan Demiryolu Platformu Yönetim Kurulu adına Şaban Bülbül son gelişmeler üzerine açıklamalarda bulundu. Şaban Bülbül, Ulu Önder Atatürk’ün "Bu feyyaz, ahalisi zeki, müteşebbis, çalışkan olan Trabzon'umuzu az zamanda, dâhile şimendiferle raptolunmuş, güzel, rıhtım ve limanla teçhiz edilmiş görmek nuhbe-i amalimdir." vasiyetini hatırlatarak bu vasiyetin hayata geçirilmesini beklediklerini ifade etti.


Trabzon’da 46 kurumun katılımı ile 10 Mart 2010’da demiryolu platformunu kurduklarını anımsatan Bülbül, Trabzon- Erzincan arası demiryolu hattının öncelikli, hatlar arasında yer aldığını belirtti. Bülbül, Çin'den gelen teknik bir heyetin TCDD yetkilileri ile birlikte önceki ay Trabzon'da çeşitli incelemeler yaptığını ifade etti. “Trabzon Erzincan Demiryolu hayalimiz, iki koldan gerçekleşmek üzeredir” diyen Bülbül demiryolunun yapımı aşamasında da kararlılığın devam etmesi gerekliği üzerinde durdu. Bülbül, hiçbir şekilde güzergah tartışmasına girilmemesi, gerektiğini ifade etti.


Hayati Akbaş/TRABZON www.tasimacilar.com