Bulgaristan Büyükelçisi UND’yi Ziyaret Etti

Bulgaristan Büyükelçisi UND’yi Ziyaret Etti

Bulgaristan Büyükelçisi Sayın Nadezhda Neynsky ve İstanbul Başkonsolosu Sayın Angel Angelov Uluslararası Nakliyeciler Derneği(UND)’ni ziyaret etti.

Bulgaristan Büyükelçisi Sayın Nadezhda Neynsky ve İstanbul Başkonsolosu Sayın Angel Angelov, iki ülke arasındaki işbirliklerini görüşmek ve hâlihazırda karayolu taşımacılığında karşılaşılan sorunların ortadan kaldırılmasına destek olunması amacı ile UND’yi ziyaret etti.

   UND Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Çetin Nuhoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıda Türkiye-Bulgaristan ve Türkiye-AB arasındaki taşımalarda yaşanan mevcut sorunlar gündeme getirilmiş olup, Sayın Büyükelçi UND'NİN taleplerinin Bulgaristan makamları nezdinde en büyük savunucusu olacağını dile getirmiştir. İki ülkenin sorunsuz bir karayolu taşımacılığı olması için var gücü ile çalışacağını dile getiren Sayın Büyükelçi bu toplantının kendisi için olan önemini vurgulandı.

    Toplantıda, KDV iadesi sisteminin bir an önce yürürlüğü alınması yönünde iki ülke hükümetlerine yoğun temaslarda bulunması yönünde görüş birliğine varılırken, KDV İadesi sisteminin devreye alınmasının iki ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına vurgu yapıldı.

    Hâlihazırda, iki ülke arasındaki en önemli gündem maddesi olan Sınır Geçişlerinin hızlandırılması yönünde Sayın Büyükelçi yoğun temaslarda olduğunu dile getirmiş ve Dezenfeksiyon ücreti adı altında tahsil edilen ücretlerin kaldırılması yönünde baskılarının kuvvetli bir şekilde devam edeceğini dile getirildi.

 Olumlu bir havada geçen toplantı sonucunda iki ülke taraflarının katılacağı bir çalışma grubu oluşturularak, iki ülke ticaretine olumlu katkılar sağlayacak sonuçların oluşması amaçlı çalışmalara başlanacağı hususunda mutabakata varıldı.

 Toplantıya UND Başkanı'nın yanı sıra İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, İcra Kurulu Üyesi Erman Ereke ve Avrupa Uzmanı Kadir Çirkin de katılım sağladı.

img_5270.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.