Bulgaristan geçişlerinde CMR ve Seyir defterindeki tarihlere dikkat!

Bulgaristan geçişlerinde CMR ve Seyir defterindeki tarihlere dikkat!

Mart ayında gerçekleştirilen Türkiye-Bulgaristan teknik toplantısında kesilen cezalardan kaynaklanan sıkıntıların yanı sıra beklemeden dolayı oluşan TIR kuyrukları ve UBAK izin belgesiyle yapılan taşımalara değinildi.

Türkiye-Bulgaristan arası UBAK izin belgesi ile yapılan taşımalarda sıkıntı yaşayan Türk taşımacılarına Bulgar makamının uyguladığı 72 saat kısıtlaması gerçekleşen görüşmeler sonucunda 24 saate düşürüldü. Lakin, Bulgar makamları UBAK Kullanım Kılavuzu 4.1 Maddesinde yer alan “UBAK izin belgeleri aracın yükleme noktası ile boşaltma noktası arasında mutlaka araçta bulundurulmalıdır” hükmü kapsamında yükleme evrakları ile UBAK izin belgesinin yanında yer alan seyir defterine atılan yükleme tarihinin kontrollerini sıklaştırdı.

CMR düzenleme tarihi ile UBAK izin belgesinin yanında yer alan seyir defterine işlenen yükleme tarihinin birbirini tutmaması durumunda Bulgar makamlarınca araçlar durdurularak ciddi miktarda para cezaları kesilmeye ve bunun yanı sıra UBAK izin belgelerine de kontrol memurları tarafından el konulmaya başlandı.

UND UBAK izin belgelerinin iade edilerek araçların seferlerine devam edebilmesi hususunda görüşmelerin devam ettiğini belirtti ve konuyla ilgili olarak üyelerini de uyararak “üyelerimizin UBAK izin belgesi ile gerçekleştirecekleri taşımalarda CMR düzenlenme tarihi ile UBAK izin belgesinin başlama tarihinin birbiri ile uyumlu olması hususuna dikkat etmeleri önemle rica olunur” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.