Bulgarlardan Hayali Yeni İcat: 'HAYALİ İHRACAT'

Bulgarlardan Hayali Yeni İcat: 'HAYALİ İHRACAT'

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Sofya Ticaret Müşavirliği tarafından yapılan açıklamaya göre 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren, Bulgar vergi memurları da ürünleri denetlemek amacıyla TIR’ları durdurma yetkisine sahip olacak.

Son dönemlerde Bulgaristan’la yaşadığımız sorunlara ek olarak, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren artık Bulgar vergi memurları da TIR’ları durdurup, ürünler üzerinde denetleme yapabilecekler. Bulgar yetkilileri söz konusu uygulamanın gerekçesini ise; hayali ihracat adı altında yapılan yolsuzlukların önüne geçebilmek, bu doğrultuda Bulgaristan Gelirler Ajansı tarafından oluşturulan Mali Kontrol biriminin de konu üzerine çalışmaya başladığı bildirildi.

Yeni uygulamanın gerekçesi: Hayali İhracat

Hayali ihracatı engellemek ve sınır kapılarında bu anlamda yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlükleri önlemek amacıyla Bulgaristan Gelir Ajansı tarafından başlatılan ve Mali Kontrol birimlerince hayata geçirilecek olan uygulama ile özellikle kapılarda denetim yapacak olan Bulgar vergi memurlarına belli yetkiler tanındı.

Bulgar vergi memurlarına tam yetki

Bulgaristan Gelir Ajansı tarafından vergi memurlarına tanınan bu yetkiler doğrultusunda artık vergi memurları TIR’ları durdurabilecek, taşımaya konu olan ürün ile ilgili belgeleri talep edebilecek, denetime konu olan aracın takibi amacıyla araca araç takip sistemi takılabilecek ve eşyanın yükleme veya boşaltma esnasında yanında bulunulabilecekler.

El konulan ürünler devlet bütçesine aktarılacak

UND’den yapılan açıklamaya göre; vergi memurları tarafından tespit edilecek herhangi bir usulsüzlükte ise; ürünlere el konulabilecek ve çabuk bozulan gıda ürünleri devlet bütçesine bağlı kurumlara veya Bulgar Kızıl Haç’a verilebilecek.

‘UND girişimlerimiz sürüyor’

UND konuya ilişkin gerekli girişimlerin ve takibinin sürdürüldüğünü bildirerek, Türk nakliyecilerini Bulgar sınır kapılarındaki bu yeni uygulama ile ilgili olarak uyardı.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.