Burdurlu Halk Otobüsü Şoförleri Eğitimden geçiyor

Burdurlu Halk Otobüsü Şoförleri Eğitimden geçiyor

Burdur Belediye Başkanlığı tarafından ”Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem planı” doğrultusunda Halk Otobüsü Şoförlerine yönelik Trafik Güvenliği ve halkla ilişkiler konulu eğitim çalışması yapıldı.

Eğitimde Özel Halk Otobüsleri şoförlerine, halka karşı nasıl hitap edileceği, davranışlarının nasıl olması gerektiği, Kazaların olmaması ile ilgili nasıl davranılacağı, seferler sırasında şoförlerin uyması, dikkat etmesi gereken konular, Trafik kurallarına, trafik işaret ve levhalarına, hız sınırlamasına uyulması, Sinyalizasyon ışıklarında nasıl geçileceği, yaya çizgilerinin nasıl kullanılacağı, sefer anında cep telefonunun kullanılmayacağı, Özürlülere, gazi ve eşlerine nasıl davranılacağı ile ilgili konular hakkında bilgi verildi.

Gerçekleştirilen eğitime Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Sadık Kartal, Trafik Şube Müdürlüğü’nden Komiser Sadık Somkaya,Burdur Belediyesi Trafik Birim Sorumlusu Naci Çelikkaya, Burdur Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Acar ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Halk Otobüsleri Şoförleri katıldı.

Eğitimde şoförlere Hava kirliliğinin önlenmesi için araç bakımlarının yapılması gerektiği, kış aylarında kar lastiği ve gerektiğinde zincir takılmasının can ve mal güvenliği açısından öneminin yanı sıra Duraklara nasıl yanaşılacağı, giriş – çıkışların ne şekilde yapılacağı şoförlerin Halkla iletişiminde dikkat etmeleri gereken hususlar ayrıntılı olarak katılımcılara anlatıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.