BURULAŞ filosuna 6 adet CNG’li ve Elektrikli otobüs ekleyecek

BURULAŞ filosuna 6 adet CNG’li ve Elektrikli otobüs ekleyecek

Belediye bünyesinde raylı-raysız kara ve deniz her türlü ulaşım hizmetini gerçekleştiren BURULAŞ 850 adet otobüs ile kentiçi taşımacılıkta Bursalılara hizmet veriyor.

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Sanayi ve Tic. A.Ş. (BURULAŞ) filosunda halk otobüsleri dahil toplamda 850 adet otobüs ile bursa halkına hizmet ediyor. Bursa’da aynı hatta 9-12 ve 18 metrelik otobüsler hizmet veriyor.

Yakıt tüketimi ile ilgili olarak farklı bir politika uyguladıklarını açıklayan BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy filolarında yer alan 850 adet otobüsün 55 adedinin körüklü olduğunu, körüklü otobüsleri de yoğun hatlarda kullandıklarını belirterek “Yoğun hatlarda körüklü otobüs kullanıyoruz ve bizim şöyle bir politikamız var. Yolcuların daha yoğun olduğu sabahın erken saatlerinde körüklü otobüs kullandığımız yerlerde daha sonra 12 metrelik otobüsleri devreye sokuyoruz, yoğunluğun azaldığı saatlerde ise 12 metre kullandığımız otobüsleri 9 metreye düşerek yakıtta ekonomi sağlıyoruz” dedi.


Çevreci otobüsler Uludağ Üniversitesi hattında çalışacak

Filolarına CNG(Sıkıştırılmış Doğalgaz)’li ve Elektrikli olmak üzere 6 adet daha otobüs almayı düşündüklerini söyleyen Levent Fidansoy, Uludağ Üniversitesi hattında çalışacak bu otobüslerin alımlarının yılsonuna kadar tamamlanacağı bilgisini verdi.

BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy alınacak olan yeni otobüslerin neden CNG’li yada elektrikli olacağını ise şu şekilde açıkladı: “CNG konusunda da Uludağ üniversitesi var gayet geniş bir kampus. Bizim metro hattımız üniversitenin kapısına kadar gidiyor. Fakat üniversite içine otobüslerin girmesini üniversite yönetimi arzu etmiyor. Çevreye kirlettiklerini belirtiyorlar. Burada elektrikli veya CNG besleme hattı olarak ring hattı olarak otobüs çalıştırmayı düşünüyoruz. 6 tane otobüs alma projemiz var. CNG olacak ve elektrikli olacak. Bu yıl içinde bu alımlar gerçekleşecek ve üniversite içine de dizel motorlu araçlar kesinlikle girmeyecek. Otomobil dahi girmeyip, otoparkta kalacak. Buradaki amaç çevreci yakıt kullanan araçların çalışımını sağlamak.”

Oya KAYA 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.